Final 4 GrIFK-Dicken 23-22 = SM-kultaa

GRIFK KAATOI DICKENIN JA JUHLI MESTARUUTTA

GrIFK pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta kaadettuaan Dickenin perjantaina kotikentällään hurjan nousun jälkeen 23-22 (9-12). Samalla GrIFK vei finaalisarjan otteluvoitoin 3-1.

GrIFK voitti kaksi ensimmäistä finaalia, mutta Dicken oli voittanut edelliskohtaamisen Pirkkolassa selvin numeroin, ja ottelun alun perusteella edellisottelu käänsi joukkueiden voimasuhteita Dickenin suuntaan. Vierasjoukkue karkasi jo ensimmäisen kympin aikana neljän maalin johtoon, mutta Johanna Hillin johdolla GrIFK nousi takaisin peliin mukaan. Johtoon GrIFK ei kuitenkaan ensimmäisen puoliajan aikana ehtinyt, vaan Dicken lähti kolmen maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Toisen puoliajan alussa ottelu näytti jo ratkeavan Dickenin eduksi, kun Malena Heikkisen johdolla se karkasi seitsemän maalin karkumatkalle. GrIFK ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan. Se kuroi eroa kiinni ja nousi rinnalle viisi minuuttia ennen loppua ja ohi 1,5 minuuttia myöhemmin. GrIFK vei viimeiset 10,5 minuuttia 7-1 ja nousi kotiyleisönsä edessä mestaruuteen.

Mestaruus oli GrIFK:lle sen historian toinen ja kirkasti samalla viime kauden hopeansa kultaiseksi. Edellisen kerran Kauniaisissa juhlittiin naisten käsipallon Suomen mestaruutta kauden 2008-09 päätteeksi.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson suitsutti omiensa taistelutahtoa.

– Peli oli kuin vuoristorata ja olimme perässä koko ajan. Erätauolla sovimme, että haluamme voittaa tämän ottelun. Koko joukkue taisteli 60 minuuttia, ja yleisö siivitti meidät Suomen mestaruuteen, Johanson hehkutti.

Samalla katkesi Dickenin kahden mestaruuden putki. Edellisen kerran se jäi hopealle vuonna 2019.

GrIFK on myös ensimmäinen muu mestari kuin Dicken tai HIFK sitten kauden 2010-11, jolloin Sparta juhli kultaa.

Dicken-luotsi Thomas Lindström harmitteli, ettei joukkueen hyvä ote kantanut loppuun saakka.

– Peli näytti meidän kannalta hyvältä pitkään. Pelaajat kuitenkin väsyivät, ja kun Ellen Norrgrann loukkaantui, kierrätysmahdollisuudet vähenivät. Tämä vaikutti lopussa, mutta ei tässä selittämiset auta. Onnittelut GrIFK:lle mestaruudesta, Lindström onnitteli rehdisti.

Ottelun parhaana palkittiin GrIFK:n maalitykki Johanna Hilli, joka paukutti ottelussa 11 maalia. Maalikuningatar Hilli voitti kauden maalipörssin ylivoimaisesti sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

– Aivan mieletöntä! Tähän hetkeen on vaikea löytää sanoja. Mahtava nousu meiltä, Hilli hehkutti mestaruuden varmistuttua.

GrIFK – Dicken 23–22 (9–12), GrIFK mestari otteluvoitoin 3-1

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 11 (1), Corinna Jensen 4, Sandra Laitinen 3, Fanny Reinikainen 2, Ella Paukku 1, Irina Jolkkonen 1, Linnea Harms 1

Dicken: Matilda Peitsaro 6 (2), Malena Heikkinen 6, Ellen Norrgrann 3, Jessika Gammals 3, Anna Westerlund 2, Tove Salokivi 1, Catarina Nyberg 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Matilda Peitsaro Dicken 2
Stella Bruncrona GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Johanna Hilli 1 x 2 min
Dicken: Jessika Gammals 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg