NSM 17.2.: HIFK – GrIFK * 14.00

Vi samlades på måndagen för träning, med bra stämning trots förlusten i finska cupen-finalen i helgen. Vi hade en bra träning och tittar framåt.

Vad har laget tränat på i veckan?
I anfallsändan har vi fokuserat mycket på att förbättra det som gick snett under finalen. Vi har jobbat med en del växelspel och finslipat våra körningar. I försvaret har vi fortsatt jobba med vårt tuffa försvar och fokuserat på HIFK:s snabba anfall.

Vad har jag lärt mig/jobbat med under veckan?
Jag har som vanligt jobbat med att utvecklas i kastsituationer, till exempel har jag fokuserat på att vänta ut målvakten för att ha fler kastalternativ. Utöver detta har jag i försvarsändan fokuserat på att läsa spelet och göra rätt beslut.

Vem möter vi?
Vi möter ett obesegrat lag som nog är sugna på att förbli obesegrade. De spelar en snabb handboll och är väldigt stadiga bakåt. Dessutom har dom Roosa Niemi i mål som vi hittills har stått bra mellan stolparna mot oss. HIFK är ett lag som kämpar in i det sista och ger allt för laget på planen. HIFK har flera målsugna spelare som inte tvekar att sticka näsan in i små luckor.

Spelare att följa med i motståndarlaget?
HIFK har duktiga spelare på alla positioner och det är väldigt svårt att bara lyfta fram en spelare. Trots detta anser jag att det är speciellt en spelare som har rubbat vårt anfallsspel lite extra. Spelaren jag har valt att lyfta fram är Roosa Niemi. Som jag redan nämnde har vi haft problem med att göra mål mot henne. Hon har hjälp av ett välfungerande försvar och kan därmed nappa enkla räddningar som sedan leder till enkla mål i andra ändan. För oss motståndare gäller det att fokusera i kastläget och titta på vilka rörelser hon gör i målet.

Spelare att följa med från vårt eget lag?
Som så ofta i handboll blir dagens match igen en målvaktskamp. HIFK:s Roosa Niemi möter vårt duktiga målvaktspar Moa och Alexandra. Båda två är otroligt duktiga och levererar från match till match och jag litar på att vi tar hem den kampen trots det hårda motståndet.

Rutin innan matchen?
Jag har inga speciella matchrutiner eller saker som jag måste göra innan en match men jag brukar äta och sova gott innan matchen. Sen tackar jag aldrig nej till en Nocco innan matchstart😉

Kolla matchen på Handis-tv 
Om du inte kan ta dig till Idrottshuset kan du se matchen på Handis-tv  för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Louise Heinonen
Foto: aki_kuvaus