NSM 17.2. HIFK – GrIFK 32-19

Vi börjar matchen med en mindre bra period som präglas av tekniska fel. Vi har svårt att lägga in bollarna, det tar åtta och en halv minut innan vi får bollen i nätet första gången.

Sedan går vi in i en bättre period där försvaret stämmer och vi sätter in bollarna bättre. Vi gör en bra laginsats och i halvlek är ställningen 14-11.

Andra halvleken börjar vi relativt stabilt, sedan fortsätter vi med alltför många tekniska fel och matchen rinner ifrån oss. Slutresultat: 32-19.

Försvarsmässigt står vi helt okej bakåt men det finns mycket att jobba på inför semifinalerna. Dock är det i anfallsändan som vi måste höja oss flera nivåer. De tekniska felen bör också minskas.

Innan matchen diskuterade vi om att vi ska hålla lugnet, göra rätta val och spela vårt eget spel. Vi diskuterade även det sista i våra körningar.

I halvlek talade vi mycket om de tekniska felen och om den bra avslutningen vi hade i första halvlek.

Matchen visade igen att HIFK är ett mycket starkt lag, som är svårt att vinna. Vi märkte också att vi inte ännu är på vår bästa nivå och att vi har mycket arbete framför oss inför playoffsen.

Text: Louise Heinonen