NSM 6.10.: GrIFK – Dicken * 19.00

Hemmamatch mot Dicken!

Matchen börjar kl. 19.00, men det lönar sig att vara på plats redan kl. 18.45 när guldflaggan för säsongen 2022-23 hissas.

Vad har laget tränat på i veckan?
Vi har jobbat med olika försvarsspel, individuella skott och samarbetet mellan olika positioner. Dessutom har vi gått igenom försvaret och gjort de ändringar vi behöver.

Vad har jag lärt mig/jobbat med under veckan?
Jag har jobbat med försvaret denna vecka. Dessutom har jag jobbat med att värdera rätt både i anfallet och försvaret och att komma in i alla lägen med bättre fart.

Vem möter vi?
Vi möter ett Dicken som har tappat en del spelare, men lyft upp många juniorer. Dicken kontrar bra och straffar dumma misstag i anfallet. Dessutom har laget lyckas få mycket mål från linjen och en del 9m mål. Dicken har i tidigare matcher försvarat en aggressiv hög 5-1.

Spelare att följa med i motståndarlaget?
Det är svårt att endast lyfta fram en spelare, men en som jag upplever är svårstoppad och det största hotet i anfallet är Malena Heikkinen. Hon kommer med bra fart och har ett riktigt bra skott. Som försvarare måste man vara med 100% hela tiden för att kunna ha möjlighet att stoppa henne.

Spelare att följa med från vårt eget lag?
Här vill jag lyfta fram två spelare. För att kunna stoppa Dicken behöver vi ett bra försvarsspel, men vi måste också göra mål. Eftersom försvaret är det vi känner oss säkra i så måste jag lyfta fram Ninni Jensen. Hon styr upp oss andra och det känns tryggt när man vet att hon står bredvid eller under en i försvaret. Hon är tuff och bra på att reparera och lappa igen luckor som uppstår ifall någon förlorar sin kamp. Den andra spelaren jag vill lyfta fram är Ella Paukku. Hon är jätteduktig, både försvarsväg och anfallsväg och har i de första matcherna att hon vinner försvarskamperna och springer förbi motståndarna!

Rutin innan matchen?
Att vara i tid är alltid ett måste för mig. I laget har vi många tidsoptimister, men jag är definitivt en tidspessimist som tänker att de ska ta över en timme att köra till Sjundeå från Drumsö. Åtminstone behöver de som åker i min skjuts inte betala för försening 😉. Att ”glömma” köpa en powerade och be pappa hämta en är en viktig tradition! Det är förstås också viktigt att sova mycket och äta bra!

Mästerskapsflaggan avtäcks på fredag
Kom på plats redan kl. 18.45 för att se när mästerskapsflaggan hissas upp i taket! Det blir också lite annat program före FM-matchen. Var som jag och var en tidspessimist – kom i riktigt god tid så att du inte missar programmet!

Obs! Om du inte kan ta dig till Grottan kan du se matchen på Handis-tv  för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer

Greta Wirén