GrIFK-pelaajia käsipallon naisten EM 2024-karsintaottelussa 14.10.

Suomen naisten käsipallomaajoukkue avaa EM-karsintaurakkansa lokakuussa otteluilla Tšekkiä ja Hollantia vastaan. Päävalmentaja Tomas Westerlund on nimennyt 16 pelaajan ryhmän otteluihin. Niistä neljä tulee GrIFK:istä: Johanna Hilli, Corinna ”Ninni” Jensen, Emilia Karell ja Anette Rakkolainen. Lisäksi mukana ovat GrIFK-kasvatit Annina Nyström, Sara Sandelin ja Wilhelmina “Minttu” Wolff.

Suomi kohtaa karsintojen avausottelussaan Tšekin vieraskentällä keskiviikkona 11.10. ja Hollannin lauantaina 14.10. kotiyleisön edessä Karjaalla. Lohkon neljäs joukkue on Portugali. Kunkin karsintalohkon kaksi parasta ja lisäksi neljä parasta lohkokolmosta pääsevät Sveitsissä, Itävallassa ja Unkarissa pelattavaan vuoden 2024 EM-lopputurnaukseen.

– Edessä on erittäin haastavat ottelut. Tšekki vieraissa on todella kova vastus ja Hollanti sitten vielä kovempi. Tämä karsinta on iso haaste meille, mutta olen todella iloinen, että pääsemme pelaamaan näitä kovia pelejä ja taistelemaan lopputurnauspaikasta, Westerlund sanoo.

– Tämä on iso asia koko suomalaiselle naisten käsipallolle.

Suomen kokoonpano on Westerlundin komennossa ollut suhteellisen vakiintunut, mutta pieniä muutoksia ryhmään on tullut sitten kevään maaotteluiden.

– Emma Aarnio on sivussa polvivamman takia ja mukaan on nostettu Norjassa pelaava Hanna Nyman, joka on tehnyt erittäin hyvää työtä alkukaudesta. Myös Linn Wentzel on loukkaantumisen takia poissa ja nostimme mukaan uutena nimenä viivapelaajavaihtoehdoksi Annina Nyströmin, joka on pelannut aikaisemmin nuorten maajoukkueessa ja esiintynyt hyvin seurassaan jo parin vuoden ajan, Westerlund luettelee.

– Muuten joukkue on periaatteessa sama kuin keväällä.

Suomen joukkue Tšekkiä ja Hollantia vastaan:

Wilhelmina Wolff (mv), IFK Örebro (SWE)
Ilona Kosonen (mv), Dicken
Ellen Voutilainen, Skuru IK (SWE)
Lotta Kulju, IFK Örebro (SWE)
Johanna Hilli, GrIFK
Matilda Peitsaro, Dicken
Sara Sandelin, Gneist IL (NOR)
Hanna Nyman, Nit-Hak (NOR)
Ella Holopainen, HIFK
Corinna Jensen, GrIFK
Julia Lönnborg, Tyresö HK (SWE)
Annina Nyström, IFK Örebro (SWE)
Nicolina Fredriksson, Aranäs HK (SWE)
Emilia Karell, GrIFK
Ella Valkamo, Dicken
Anette Rakkolainen, GrIFK

Ottelu pelataan Karjaan Urheiluhallissa lauantaina 14.10. klo 16.00, ovet avataan klo 15.00.

Liput: aikuiset alk. 15€  (ovelta alk. 20€) / lapset 10€, alle 7-v. lapset ilmaiseksi.