NSM 6.10.: GrIFK – Dicken 25-18

Stark insats från hela laget gav oss två viktiga poäng!

Vi inledde matchen riktigt starkt. Försvaret var stenhårt och det var svårt för Dicken att hitta luckor i det. Det otroligt starka försvaret ledde också till enkla mål för oss och efter 13 minuter spelat hade vi lyckats dra upp en ledning på 8 mål (9-1). Denna ledning fick Dicken aldrig fast, trots att vi gjorde en betydligt sämre andra halvlek än den första.

I omklädningrummet i pausen pratade vi om att inte bli för bekväma och att vi måste fortsätta göra jobbet lika bra, om inte ännu bättre.

Vi hade bra koll på Malena Heikkinen och de andra 9m spelarna. Ifall någon av oss förlorade kampen i försvaret så steg minst två andra spelare in för att hjälpa, vilket gjorde det svårt för Dicken att spela bollen säkert vidare.

Överlag präglades matchen av rätt många tekniska fel, både från vår sida och Dickens.

De spelare som jag lyfte fram innan matchen – Ella Paukku och Ninni Jensen – gjorde riktigt bra ifrån sig. Ella kom bra förbi i anfallet och stod på sig i försvaret och Ninni var stenhård i försvaret och stängde varje gång alla luckor där det behövdes. Dessutom gjorde hon bra ifrån sig anfallsväg! Moa Sjölund gjorde också en superfin insats i målet!

Stämningen i hallen var i topp och det kändes väldigt roligt att spela och gav extra energi att ha så mycket publik. Tack för att så många kom och hejade på oss och dessutom kom i god tid för att se när mästerskapsflaggan avtäcktes!