NSM semi 2, 10.3.: Dicken – GrIFK * 14.30

Ser framemot att vara tillbaka! Även om jag under säsongen har kollat och följt med från sidan, kan det inte jämföras med känslan av att stå på planen! Verkligen kul men också lite nervöst att vara tillbaka!

Vad har laget tränat på i veckan?
Under träningarna har det varit fullt fokus. I det här skedet lär vi oss inget nytt mera utan satsar på finslipning och småjusteringar inför de sista semifinalerna.

Vem möter vi?
Vi möter Dicken i Britas. Efter vinsten på fredag har vi en bra bas att bygga på, men inget är avgjort ännu. Dicken har både rutinerade spelare och nya, lite mer oerfarna. Det de unga kanske saknar i rutin kompenserar de med ren styrka och uthållighet. Dicken är verkligen inget lätt motstånd, men vi ska göra allt för att resultatet ska likna fredagens.

En spelare att följa med i motståndarlaget
Eftersom jag har varit borta en tid förlitar jag mig på den kunskap jag har i ryggmärgen. Nya spelare som jag ännu inte mött som t.ex. Emilia Siggberg kommer nog testa mina kunskaper. Hon har ett kraftigt skott och längden på sin sida.

En spelare att följa med från vårt eget lag
Det har varit roligt att följa med efter att jag kom tillbaka hur alla taggat till inför slutspelen. Det finns dock en del typer som jag rent ut sagt blir rädd av då det ställer sig in på match. Mathilda “Lillis” Sandblom är en sådan typ. Man kan se glöden i hennes ögon när hon spelar och en sådan typ tar verkligen laget med sig. Hon har ett starkt skott och är snabb i fötterna. En spelare som Lillis vill man ha framför sig när man står i målet.

En rolig grej / rutin innan varje match
Hmm? Min dåliga tidsuppfattning gör att jag alltid riskerar att vara sen. Det skulle kännas ovant att gå till bilen istället för att springa, eller att ha på skor och jacka när jag väl är framme. Det är kanske inte en rutin man skulle kalla förplanerad men ett måste likväl.

Kom och heja!
Hoppas att så många som möjligt kan komma till Britas och heja på oss. Ni i publiken är vår åttonde spelare och vi behöver er!

Om du inte kan ta dig till Britas kan du se matchen på Handis-tv  för 7,90€/match eller 12,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Stella Bruncrona
Foto: fotojonas