Naisten maajoukkue menestyy Bilbaossa, Espanjassa

Suomi kohtaa turnauksessa Baskimaan oman joukkueen, Luxemburgin ja Argentiinan. Mukana mm. Johanna Hilli, Sara Sandelin, joka tänä vuonna pelaa Norjassa ja Wilhelmina Wolff, joka tänä vuonna pelaa Ruotsissa.

Turnaus avattiin torstaina voitolla, Suomi – Baskinmaa 27-26 (15-10).

Suomen joukkue pääsi avasi turnauksen voitolla Baskimaan joukkueesta, lopputulokseksi kirjattiin tiukka yhden maalin voitto.

Päävalmentaja Tomas Westerlundin mietteitä ottelun jälkeen:

– Pelasimme erittäin hyvän 1. puoliajan, nopeat vastahyökkäyksemme purivat. Toisella puoliajalla olimme liian passiivisia puolustuksessa ja hermoilimme hyökkäyspäässä, tämä johti siihen että teimme liikaa teknisiä virheitä ja menetimme pallon helposti. Saimme kuitenkin pelin lopussa taas hallintaamme ja käänsimme ottelun voitoksemme.

Suomen maalintekijät, mm.: Johanna Hilli 2, Sara Sandelin 1.

Toinen voitto tuli perjantaina, Luxemburg – Suomi 18-30 (5-18)

Perjantaina Bilbaon turnauksessa oli vastassa Luxemburg, josta ei joukkueella ollut etukäteen paljoa tietoa.

Päävalmentaja Tomas Westerlund oli tyytyväinen Suomen joukkueen esitykseen:

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä, puolustimme aggressiivisesti ja saimme monta nopeaa vastahyökkäystä aikaiseksi, joista tuloksena oli hienoa maaleja. Toisella puoliajalla keskittyminen hieman herpaantui ja vastustaja sai kaunisteltua turhaan loppulukemia.

Suomen maalintekijät, mm.: Johanna Hilli 5, Sara Sandelin 1. Ottelu oli myös samalla Sara Sandelinin ensimmäinen virallinen maaottelu naisten maajoukkueen paidassa, koska torstain peli Baskinmaata vastaan ei ollut virallinen maajoukkupeli.

Lauantaina Suomi kohtasi Argentiinan, Suomi-Argentiina 24-25 (15-10)

Suomi kohtasi Bilbaon kv-turnauksen kolmannessa ja viimeisessä ottelussaan MM-kisoihin valmistautuvan Argentiinan.

Päävalmentaja Tomas Westerlund:

Ottelu Argentiinaa vastaan oli tähän mennessä paras valmennuskaudellani. Pelasimme puolustuksessa loistavasti 1. erässä ja maalivahti Minttu Wolff loisti torjunnoillaan. Hyökkäyspäässä toteutimme sovittuja kuvioita. Toisessa erässä Argentiina pääsi hieman liian helpolla tasoihin mutta taistelimme hyvin ja ottelu olikin tasainen loppuun asti. Heidän maalivahtinsa teki lopussa muutaman erittäin hyvä torjunnan ja Argentiina oli maalin johdossa kun viimeinen peliminuutti alkoi. Saimme pelattua pallon meille hyvällä puolustuspelillä, ja meillä on mahdollisuus tasoittaa ottelu mutta viimeinen heitto suuntautuu niukasti tolpan väärällä puolelle.

Jos katsoo turnausta kokonaisuutena, tämä viimeinen ottelu oli ehdottomasti meidän paras ottelumme, vaikka hävisimmekin.

Olen tyytyväinen Bilbaon turnaukseen kokonaisuutena, tämä leiriviikko on antanut meille paljon. Joukkueenjohto on ollut suureksi avuksi minulle ja joukkueelle. On ollut myös hienoa nähdä, että nuoret pelaajat täyttivät hienosti paikkansa, kun saivat peliaikaa.

Turnauksesta jäi hyvä fiilis ja tästä meidän on hyvä jatkaa työtä tämän nuoren joukkueen kanssa.

Kuvassa vasemmalta Wilhelmina Wolff #33 (IFK Örebro, Ruotsi), Johanna Hilli #19 (GrIFK) ja Sara Sandelin #8 (Bønes IL, Norja).
Kuva: Marianne Wolff.