Seger hemma mot SIF 28-21

Det var två taggade damlag som möttes igår i grottan för att kämpa om 2 poäng. Redan i omklädningsrummet före matchen snackade vi om att SIF vill bjuda oss på en hård match med tanke på hur vårt första möte såg ut. Vi diskuterade att det är i försvaret vi vinner matchen och framåt i anfallet hade vi klara saker vi gått igenom under veckan och ville utnyttja i SIF:s försvar.

Matchens första halvlek börjar med att båda lagen gör mål i rask takt. Det känns som att båda lagen känner av det andra laget och vi ser inte smällar i försvaret i någondera ändan av planen. Målvakterna får ingen hjälp bakåt och båda försvaren läcker. Jan Hagman tar den första timeouten vid mitten av första halvleken, då vi vunnit en sekvens med 4-0. Vi har bra kombinationer där vi kommer till öppna lägen och sätter bollen säkert i mål. Bakåt får vi några enkla stopp på motståndarna, vilket resulterar i en liten lucka på resultattavlan. Efter SIF:s timeout svänger matchen åt andra hållet och SIF kommer tillbaka in i matchen. Den första halvleken slutar med mål i båda ändorna och rättvist går vi till pausvilan med 15-14 på tavlan.

I pausen håller Pava ett brandtal där vi går igenom vårt passiva försvar som inte håller måttet på den här nivån. Det poängteras att vi måste hjälpa varandra mera i försvaret och inte lämna enskilda spelare för ensamma. Framåt löser vi situationerna bra, men skulle kunna spela betydligt enklare. Vi kommer överens om att vi prioriterar försvaret över allt annat i den andra halvleken. Våra damer visar bestämda miner då vi går in på planen till den andra halvleken.

Vi börjar andra halvleken med att ge många hårda smällar bakåt och hjälper spelkamraten som spelar bredvid oss på planen. Det leder till enkla missar för SIF och vi kan utnyttja vårt momentum i anfallet. Matchen står länge och väger, men vi ökar försprånget sakta men säkert till en bekväm ledning. I slutet av matchen ökar försprånget mer och vi tar hem segern med 28-21. Brandtalet i pausen väckte spelarna. Vi släpper in 5 spelmål, plus 2 straffmål i andra halvleken, vilket är mer än godkänt. Våra juniorer som vi lyft upp i damlaget inför säsongen tar sitt ansvar och levererar fint i matchen. Som helhet gör vi en gedigen insats bakåt vilket gläder tränarna och varifrån det är bra att bygga vidare på.

Nu har vi en spelpaus på två veckor och efter det spelar vi 4 matcher på 14 dagar. Då behöver vi allt stöd vi kan få från våra fans! Vi ses i hallen nästa gång vi spelar: 5.12 KyIF-GrIFK, 8.12 Suomen cup semifinalen GrIFK-HIFK, 11.12 GrIFK-PIF, 18.12 GrIFK-HIFK!