Otteluennakko GrIFK-SIF 20.11. 13.30

Omgång 2 kör igång

Seriens första omgång var jämn hela vägen igenom, vilket bådar gott för de kommande omgångarna och slutspelet på våren. De fem första lagen har sinsemellan spelat både jämna och ojämna matcher mot samtliga lag. Lagen har mer utmaningar med vissa lag än med andra, vilket har varit roligt att följa med. Vi har haft en ganska solid första omgång, där vi sett fina tecken på hur vårt spel kan se ut då vi får det nya systemet in i lagen. Vi har i många matcher lyckats hålla ihop spelet i långa tider, men sedan mot topplagen tappat matchen i avgörande sekvenser. Vi fortsätter att jobba vidare med dessa delar och hoppas att vi ser utveckling framåt under nästa omgång.

Vi kommer att möta SIF i kommande match. SIF ligger för tillfället 4 i serien då en omgång är spelad. Med många nya spelare i laget har Jan Hagman haft en utmaning att få ihop spelet under början av säsongen, men ju mer laget tränat och spelat tillsammans desto bättre har spelet flutit. SIF förfogar över ett lag med stor räckvidd i försvaret och tunga skyttar framåt. Vi måste få dem att jobba i sidled i försvaret och utnyttja luckorna bakom deras stora försvar. I försvaret måste vi jobba med fötterna för att stöta mot skyttarna och springa över dem i kontringarna.

Efter en söndrig vecka före förra matchen har vi med fler spelare kunnat genomföra träningarna denna vecka. I början av veckan fokuserade vi på sakerna vi gjorde bra och vad vi borde förbättra från förra matchen. Efter det fokuserade vi på vår kommande motståndare. Under veckan har vi jobbar mycket på avslut från olika lägen, vilket vi hoppas att leda till resultat i nästa match.

Vi hoppas att så många som möjligt hittar till hallen! Annars sänds matchen på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad eller 69€ All access där du får tillgång till alla FM-grundseriematcher. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Vi ses i hallen!

Coach Pava och Anka