Säsongens första match: NSM GrIFK-KyIF 24.9 * 13.30

Otteluennakko & kausiennakko

På lördag kör säsongen äntligen igång för vår del, när vi möter KyIF på hemmaplan 24.9 kl. 13:30! Vi har haft en lång och lärorik försäsong, med en turnering i Örebro och flera träningsmatcher.

I två av träningsmatcherna stod BK-46 för motståndet. Den första slutade i en klar seger för oss, den andra slutade oavgjort 25 lika. Vi har också spelat en fartfylld träningsmatch mot vår egen förenings B-pojkar.

I början av augusti hade vi ett intensivt träningsläger där Olli Ilander föreläste om idrottarens kost och levnadsvanor, vi tränade handboll och fysik och hade andra lagaktiviteter och möten.

Kaptenerna för i år röstades fram under lägret, trion blev Johanna Hilli, Corinna Jensen och Fanny Reinikainen.

I början av september åkte vi till Sverige för att delta i Klubbteamet Cupen som ordnades av Örebro IFK. Där spelade vi fyra matcher mot två allsvenska lag och två division 1 lag. Under turneringen fick vi alla spela och ta ansvar och prova på både gamla och nya roller. I försvaret provade vi på flera olika kombinationer och blev mera samspelta i både höga och låga formationer. Svenskarna hade ett mycket högre tempo än vi var vana vid, vilket lärde oss att vara mer beredda både i hemspringet och kontringarna. Det tar vi med glädje med oss hem från resan.

Förändringar i spelartruppen

Inför säsongen 2022-2023 har det skett en hel del förändringar i spelartruppen.

Totalt slutade fem spelare: lagets tidigare kapten Carolina Rehnberg, Matilda Ohvo, Rebecca Lönnqvist, Fredrika af Hällström och Cecilia Schalin.

Nyförvärven är: mittbacken Ella Paukku född 2004 som kommer från KyIF, Granifostrade målvakten Alexandra Olsson från HIFK och mittbacken Irina Jolkkonen. Irina har också tidigare varit en del av damlaget och har spelat i GrIFK Young Ladies.

På tränarfronten har det även skett förändringar då Anka Genberg steg åt sidan. Pava Johanson fortsätter som huvudtränare. Där till har även några av föreningens egna A-juniorer lyfts upp till ringen.

Målsättningarna för säsongen

Vi går in för att spela fartfylld handboll i båda ändorna, ge och ta smällar och fokusera på det vi själv gör. Laget består också denna säsong av en blandning av unga spelare som är ivriga och hungriga att utvecklas och ta på sig mera ansvar och äldre spelare som hämtar rutin, lugn och spelförståelse. I målet har vi denna säsong en väldigt stark trio där vem som helst av Moa Sjölund, Stella Bruncrona och Alexandra Olsson kan förväntas spela strålande matcher.

Vi hoppas och satsar på att utvecklas och bli bättre längs med hela säsongen så att vi är på topp på våren när Playoffs drar igång. Det uppfyller vi genom att målmedvetet träna handboll, gym och kondition och genom att vara både fysiskt och mentalt närvarande på alla träningar. Vi tror på att en öppen dialog mellan alla i laget, respekt och jämlikhet tar oss långt.

Säsongsöppningens motstånd KyIF har också haft några förändringar i spelartruppen sen förra säsongen (-2 spelare, +3 spelare) medan tränarteamet är samma som tidigare. Under förra säsongen delades poängen lika mellan lagen, två vinster och två förluster var. Med det sagt kommer matchen säkert att bli spännande och tuff med två lag som vill ta hem säsongens första poäng.

Sista chansen att köpa säsongskort

Säsongskort går fortfarande att köpa till ett rabatterat pris (60 € / VIP 150 €) fram till och med första matchen. Beställ ditt/dina säsongskort antingen genom att skicka e-post till jeannette@herold.fi eller köp dem på plats i Grottan i samband med matchen.

På samma sätt som tidigare år streamas alla matcher live på Solidsport. Du kan stötta laget genom att bli månads- eller säsongsprenumerant på Solidsport för 5,90€/match, 9,90€/månad eller 69€ för hela säsongen. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Hela laget hoppas på att se och höra er i publiken nu på lördag!