NSM final 3: Dicken-GrIFK 29-18

FM-silver till GrIFK damerna

Det var ett taggat GrIFK som anlände till Britas på lördag eftermiddag för finalmatch nr. 3. Spelarna var bestämda, nu skulle serien svängas för att få till en finalmatch nr. 4 hemma i Grottan.

Vi hade gjort större förändringar i vårt försvarsspel för att få Dickens backar bort från de ytor som de vill ta avslut från. I anfallet sökte vi enklare lösningar, genom att få trycket på de ställen vi själva ville utmana på.

Vi inleder matchen med ett högt 4-2 försvar, vilket under matchens första 15 minuter leder till flera bolltapp från Dickens sida. Vi lyckas inte utnyttja dessa chanser, samtidigt som vi inte får hål på Dickens målvakt och även gör några enkla tekniska fel. Matchen står 3-1 till Dicken efter de första 15 minutrarna och det känns som om vi har dem under kontroll, men lyckas inte själva med våra avslut. Resten av första halvlek fortsätter vi med att jaga Dickens ledning, vi kommer i kapp några gånger, men Dicken lyckas sedan dra ifrån igen. Vi går till pausvilan med att ligga under med 3 mål, 9-12.

I pausen känns det som om vi har läget under kontroll, men vi känner också att vi måste utnyttja våra lägen bättre. Vi går igenom spelplanen för andra halvleken, och kommer fram till att vi måste fortsätta nöta de saker som fungerat för oss under första halvlek. Vi går in i andra halvlek med medvind i ryggen och vet att vi kan vända denna match.

Andra halvleken börjar med att båda lagen gör mål, det spelas mindre försvar och farten i spelet är högre än under första halvleken. Efter 40 minuter spelat ligger vi under med 17-15 och vi känner att vi på bra distans för att attackera. Under de följande minutrarna har vi en mörk period och Dicken gör saker bättre än vi. Dicken vinner nästa sekvens med 6-0 och matchen lutar starkt åt Dickens håll. Vi får inte spelet att stämma och matchen rinner iväg. Dicken vinner match nummer 3 och mästerskapet helt rättvist och vi lyckas inte få till vår bästa prestation under finalspelen. Grattis till Dicken!

Bland de bästa i Finland

Säsongen som helhet har känts som en berg- och dalbana. Vårt spel har haft höga toppar och låga bottnar. Vi har ändå progressivt utvecklat och jobbat vidare med vårt spel och känslan var, att vi var som bäst när det gällde. Vi gjorde en fin semifinalserie, men fick inte riktigt Dicken rubbat i finalserien.

Vi nådde även finska cupfinalen, vilket betyder att GrIFK Damer denna säsong var bland de två bästa i Finland.

Vägen hit har varit längre och krokigare för vissa, men spelarna har redan under en längre tid gjort ett fantastiskt jobb. Det är bara att bygga vidare från det här och sätta målsättningarna högre inför nästa säsong.

Tack till publiken

Publikstödet vi fått under säsongen har varit otroligt och speciellt under slutspelet har det lyft spelarna till nya höjder. Vi hoppas även att samma ”fest” fortsätter då säsongen kör igång nästa höst. Det är GrIFK Damer värda!

Tack till våra sponsorer

Vi vill även tacka våra sponsorer som gör det möjligt att utveckla verksamheten och jobba vidare med vårt duktiga lag. Vi är på god väg uppåt och har inte tänkt lätta på takten, tvärtom!

Om vi inte ses på stan under de kommande månaderna, eller på sportplanen, så ses vi i hallen nästa höst då serien kör igång igen!

Coach Pava och Anka

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa