NSM final 2: GrIFK-Dicken 16-25

Förlust i final nr. 2

Det fina vårvädret gav energi till båda finallagen som anlände till Grottan för att mötas i den andra finalmatchen. Dagen före matchen gick vi igenom vad som skulle justeras inför matchen, i och med att den första finalmatchen präglades av flera tekniska fel medan Dicken spelade felfritt och gick till en klar seger. Inför match 2 kändes det som att vi hade läget under kontroll, och dessutom hemmapublikens stöd.

Även denna match inleddes i ett rasande  tempo, med publiken med från början. Det var ett härligt tryck i hallen. Dicken fick en  bättre start och gick snabbt upp i en 4-0-ledning. Vi lyckades inte överlista deras målvakt och Dicken fortsatte göra mål på samma sätt som i första finalmatchen.

Vi tar en timeout och repeterar snabbt det vi kommit överens om före matchen och vad vi ska jobba med. De följande 15 minutrarna lyckas vi bättre, och knappar in på Dicken till 6-7. Under de sista minutrarna drar Dicken ifrån igen och vi går till pausvila med 7-10.

Den första halvleken präglas av tekniska fel på vår sida, bland annat tappar vi bollen flera gånger och tvingas jobba om från början i försvaret.

I pausvilan snackar vi om att vårda bollen bättre och hitta fokus i vårt spel, både i försvar och anfall. Vi är bra med i matchen, trots att vi inte lyckades i första halvleken.

Andra halvleken inleds på samma sätt som matchen. Vi har svårt att överlista Dickens målvakt och gör många tekniska fel, vilket Dicken utnyttjar till fullo. Dicken börjar sakta men säkert dra ifrån och vi tappar kontakten till dem. Efter 15 minuter ligger vi under med nästan 10 mål och resten av matchen blir en transportsträcka. Dicken tar hem också andra finalmatchen med 16-25.

Vi gör för många tekniska missar som leder till att vi inte kan vinna. Dicken utnyttjar effektivt våra misstag. Till nästa match måste vi klara av att vårda bollen bättre för att ge våra medspelare bättre lägen. Vi måste gå in för att vinna kamperna i både anfall och försvar och jobba tillsammans, precis som vi gjort under säsongen – vilket har tagit oss så här långt.

Kom och heja GrIFK till vinst!

Vi behöver alla ert stöd inkommande lördag, då vi reser till Britas för att ta den första segern i denna finalserie. Vi kommer att ge vårt allt – och hoppas att ni klär er i grönt för att heja fram våra damer till seger!

Klä er i vitt och grönt och kom och heja!

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Vi ses i hallen!

Coach Pava och Anka

Foto: Fotojonas

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa