NSM final 1: Dicken-GrIFK 30-20

Förlust i första finalen

Det var fullt hus i Britas då Dicken och GrIFK marscherade in på planen för första finaldrabbningen. Båda lagens åskådare var väl representerade, publikhavet vajade i rött-blått och grönt-vitt.

Matchen inleddes i ett ursinnigt tempo, där båda lagen kom till bra lägen. Dicken lyckades utnyttja dessa lägen bättre och gick upp i en 4-0-ledning. Det var kämpigt för GrIFK Damer och vi gjorde en hel del tekniska fel. Dicken bestraffar oss för misstagen och går upp i en 10-2-ledning efter 15 spelade minuter. Vi skärper oss i båda ändorna av planen och börjar jobba oss in i matchen. Vi gör mindre tekniska fel, får stopp på Dickens anfall och får ett bra flyt under första halvlekens 15 sista minuter. Till pausen har vi jobbat upp oss till 14-10.

Under pausvilan diskuterar vi igenom vad som hände under matchens första kvart och hur vi lyckades vända på trenden. Vi måste våga gå in i luckorna som uppstår i Dickens försvar och vara mera aktiva i vårt eget försvar.

Andra halvleken började som den första och Dicken tog kommandot genast från början av den andra halvleken. De lyckades dra upp en större ledning som vi inte lyckades kapa. Dicken gick till en klar seger i den första finalen, då resten av matchen mera såg ut som en transportsträcka.

Final nr. 2 på onsdag

Final nr. 2 står redan på spelprogrammet, i morgon onsdag i Grottan. Vi måste lyckas med att hitta tillbaka till vårt aktiva försvar som vi sett under vårsäsongen. Vi måste klara av att stå emot Dickens attacker från deras 9-metersspelare och lyckas få ett bättre tryck i vår första och andra fas. Vi är säkra på att vi hittar tillbaka till vårt spel och vänder denna matchserie i Grottan i morgon.

Kom och heja GrIFK till vinst

Vi fick ett otroligt fint stöd av vår grön-vita armé i Britas och hoppas att ni alla även hittar till Grottan på onsdag. Då ska vi jämna ut serien!

Klä er i vitt och grönt och kom och heja!

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.