NSM final 1: Dicken-GrIFK 18.4 * 19.15

Dags för vårens höjdpunkt, FINAL!

Det har varit ett händelserikt handbollsår för GrIFK Damer – med både framgångar och motgångar. Efter allt detta spelar vi om FM-guldet. Seriens två mest formstarka lag möts i den första finalen som spelas i Britas måndag 18.4 kl. 19.15.

Under säsongen har vi haft jämna duster med Dicken. Vi möttes även i cupfinalen, där Dicken var starkare och vann cupguldet. I semifinalerna vann Dicken över SIF med 3-0 i matcher, medan vi vann HIFK med 3-1 i matcher. GrIFK och Dicken känner varandra väldigt bra och vi kan vänta oss jämna drabbningar under denna matchserie.

Dicken har varit det jämnaste laget i serien, det visar även serietabellen. Slutspel är ändå alltid slutspel och man spelar för vinster i enskilda matcher och inte om poäng. Det två starkaste försvaren möts även i denna final, vilket ger ytterligare en intressant kamp att följa under matchserien.

GrIFK Damer har under veckan hunnit finslipa detaljer, samtidigt som vi har analyserat Dickens styrkor och svagheter. Vi känner oss redo för en finaldrabbning!

Nu vill vi också se våra egna anhängare klä sig grönt och komma redan till den första semifinalen i Britas. Publiken hängde bra med oss under semifinalen, var vår åttonde spelare och lyfte laget några nivåer. Ert stöd behövs nu och under de kommande veckorna, det kommer att bli en härlig serie.

Vi är taggade till tusen – hoppas även ni alla är det!

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Coach Pava och Anka