NSM semi 4: GrIFK-HIFK 25-22

Damerna till final – för första gången på  9 år

Den fjärde semifinalen spelades i Grottan i Grankulla. Våra damer hade två starka matcher bakom sig och en ledning i semifinalserien med 2-1. Spänningen låg i luften och vi hade en känsla av att också publiken skulle ge oss en extra boost.

Vi hade två bra träningar bakom oss, där vi satsat på första och andra fasen samt slipat på detaljerna i vårt försvar och anfall. Damerna hade klart för sig vad som krävdes för att gå vinnande ur denna kamp och det krävdes en stor insats av hela laget.

Vi fick en flygande start på matchen och lyckades på bred front under matchens första 12 minuter. Vi har en ledning på 7-4 och HIFK hamnar ta sin första timeout. Vi kommer överens om att fortsätta spela tillsammans i försvaret. Där vinner vi matchen idag. I anfallet måste vi få in bredare starter och avslut för att få HIFK:s försvar i rörelse. HIFK får en nytändning efter timeouten och gör matchens 5 följande mål och får därmed ett litet övertag. Även om det kändes som om vi hade matchen under kontroll, hade HIFK en några måls ledning under hela resten av första halvleken. HIFK gör första halvlekens sista mål några sekunder före summern och går till pausvilan i en ledning på 15-13.

Känslan i pausen är att vi har matchen under kontroll fastän vi ligger under med några mål. Vi poängterar att vi måste fortsätta springa för att sätta tryck på HIFK:s spelare. Vi måste vara lite noggrannare i försvaret och våga gå in i luckorna.

Vi är bestämda genast från första visslingen i andra halvleken och tar in på HIFK:s ledning, mål för mål. Vi har några korta sekvenser där vi lyckas dra upp en ledning på 3 mål. Det blir en riktig fajt i försvaren under 10 minuter, där ingendera lagen vill ge upp segern lätt. Vi lyckas hålla vår några måls ledning matchen ut och kan fira tillsammans med den mångfaldiga publiken att vi spelar final för första gången på 9 år.

Laget i sin helhet gjorde en enorm insats tillsammans med våra målvakter idag. Vi visade igen att vi var det bättre laget och var välförtjänta att spela i vårens finaler.

Kom och applådera, skrik och heja GrIFK till vinst

Vi tackar för det fina stöd vi fått under semifinalserien och hoppas att fler supportrar även hittar till läktarna då finalmatcherna spelas i Britas och Grankulla. Finalserien mot Dicken kommer säkert att bjuda på fartfylld handboll där matcherna kommer att avgöras under de sista 10 minuterna. Nu jobbar vi vidare och förbereder oss för den första finalmatchen.

Följande match spelas i Britas på påskmåndagen, den 18 april!

Klä er i vitt och grönt och kom och heja!

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.