NSM semi 3: HIFK-GrIFK 17-21

Seger i seminfinal nr. 3

Det var dags för den tredje matchen på sex dagar. Inför onsdagens match i Idrottshuset i Helsingfors var läget 1-1 i semifinalserien efter att både GrIFK och HIFK  hade tagit en klar hemmaseger var. Det var dags att byta trenden där hemmalaget går segrande ur kampen.

I ett tätt matchprogram utmanas både lagets fysiska uthållighet och den mentala styrkan att fortsätta jobba, även när man börjar vara mör i kroppen. Båda lagen och publiken som hade rest till hallen var fokuserade och taggade till det yttersta. På spel stod den vinst som skulle ge fördel inför semifinal nr. 4. Vi hade inom laget gått igenom det vi gjorde bra i den andra matchen och var tyngdpunkten i försvaret och anfallet skulle vara i denna match.

HIFK började med att göra matchens första mål, men efter det gav våra damer inte taktpinnen ifrån sig. Matchen var jämn under första halvlekens första 15 minuter, där båda lagen kände in varandra för att se var motståndarna går och står. Vi hittar den röda tråden i HIFK:s anfall under första halvlekens sista 15 minuter och sakta men säkert ökar vi vår ledning. Vi får utdelning på bred front framåt med fina varianter samtidigt som vi jobbar som djur i försvaret. Moa i målet har vi som sista lås idag och vi går till pausvilan i ledning med 13-8.

I pausen snackas det om att hålla upp intensiteten samtidigt som försvaret prioriteras under den andra halvan av matchen. Tålamodet måste hållas i anfallet, där vi kommer till fina lägen när vi vågar hålla i bollen och trycka in i luckorna som öppnas.

Den andra halvleken börjar som den första. Det är ställningskrig i båda ändorna och båda lagen lyckas jämt med målskyttet. Efter 42 minuter står det 18-14 på måltavlan till vår fördel. Under de följande 9 minuterna har båda lagen en torrperiod på 10 minuter. Vi bränner många öppna lägen, men lyckas samtidigt få stopp på HIFK:s anfall. Vi lyckas med att bryta torkan först och går upp i ledningen med 19-14. Efter det här känns det som om vi har kontroll över matchen. Vi går till en fin vinst på bortaplan med 21-17.

Det var en riktig lagseger idag, precis som i måndags. Vi visade att vi inte ger en tum vika på planens alla delområden och vi är beredda att slita som djur. Vi dök efter alla lösa bollar och gick in i alla lägen båda i anfall och försvar, redo att ta stryk. Vi lyckades nolla vinsten i semifinal nr. 2 och klädde också arbetshalarna på oss i denna match.

Semifinal 4 i Grottan på söndag!

Nu om någonsin vill vi ha ert stöd – vi är redo att sätta punkt för semifinalerna och spela vidare i vårens finaler. Klä er i vitt och grönt och kom och heja fram vårt damlag till final på söndag.

Matchen spelas i Grottan söndag 10 april kl. 13.30. Kom och heja våra damer till seger!

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.