NSM semi 2: GrIFK-HIFK 28-20

Seger i semifinal nr. 2

Det känns annorlunda på ett bra sätt då matcherna på våren kommer tätt in på varandra och man snabbt kan få revansch på tidigare matcher. Efter en stark laginsats där vi lyckades på bred front gick vi vinnande ur striden i semifinal 2 mot HIFK.

Efter fredagens match, där HIFK hade en bättre helhet än vi och vi dessutom gjorde en hel del tekniska fel, var minerna på de följande träningarna annorlunda. Damerna diskuterade och gick igenom situationerna tillsammans. Det är viktigt att vi löser dem tillsammans, så att vi även under matcherna på planen klarar av att lösa situationer som uppstår. Det kändes som om vi var väl förberedda för semifinal nr. 2.

Det var förväntansfulla damer som stegade in i omklädningsrummet före matchen. Stämningen i laget var avslappnad och vi var redo för kamp. Sista snacket handlade om att ta kamperna både i försvaret och anfallet. Detaljerna hade vi slipat redan tidigare under de förberedande träningarna och laget gick in för uppvärmningen. Det var redan i ett tidigt skede mycket folk i publiken, vilket verkade tända laget lite extra. Då matchen visslades igång var hemmaläktaren fullsatt, vilket även värmde lagledningen.

Matchen visslades igång och det var ett ursinnigt tempo de första 10 minuterna. Matchen står 6-6 och båda lagen har lyckats göra mål. Vi börjar bli varma i kläderna och fortsätter med samma tempo som under de första 10 minuterna. Under de följande 10 minuterna gör vi 6 mål på raken. Vi får HIFK pressade i de lägen vi vill ha dem och trycker på som ett lag över hela planen. Vi får utdelning på bred front och gör det som ett lag. De sista 10 minuterna präglas av mer okoncentrerat spel från båda lagen och vi går till pausvilan i en ledning med 17-13.

I omklädningsrummet kommer vi överens om att fortsätta löpa som ett lag över planen och hålla tätt bakåt.

Vi kommer in i andra halvleken med ett ruskigt tempo, samtidigt som Moa stänger målet och Stella kommer in och tar en straff och en räddning. Detta tänder laget lite extra och publiken hänger på det. Vi fortsätter att få utdelning på bred front och springer iväg med matchen under andra halvlekens första 20 minuter. Vi har en ledning på 26-17 och kan gå till en bekväm seger.

Det var en riktig laginsats som gjorde att vi gick vinnande ur striden. Moa var stabil i målet, samtidigt som hon fick hjälp av vårt täta försvar. Vi lyckas på bred front och publiken lyfter laget till nya nivåer.

Publikens stöd behövs igen i morgon onsdag 6.4, då semifinal nr. 3 spelas i Idrottshuset i Helsingfors klo 19.45. Då börjar matchen igen från 0-0. Sätt grönt på er och kom och heja fram våra damer!