Suomen Cup finaali – Ennakko

Noin puolet kaudesta pelattu ja nurkan takaa kurkkii jo tontut ja joulutauko. Taukoa ennen on kuitenkin luvassa yksi kauden kohokohdista, kun Energia Areenalla pelataan Suomen Cupin kirkkaimmista mitaleista.

GrIFK:n Suomen Cup-taipale alkoi Ruskeasuon parketilla kun vastassa oli piskuinen HK Pötsi (1 divisioona). Pötsi koostui vanhoista liigajyristä, joten tiedossa oli hankala iltapuhde kokemuksella ja rutiinilla täytettyä joukkuetta vastaan. Tämä vierasottelu onnistuttiin lopulta kuitenkin voittamaan ilman suurempia ongelmia. Lopputulos 25-32.

Seuraavaksi vastassa olikin HK Pötsiä huomattavasti nuorempi porukka, Siuntion IF. GrIFK:llä oli huomattavasti helpompaa valmistautua tähän kamppailuun, syystä että se pelattiin kotikentällä ja vastustajakin oli hitusen tutumpi lähivuosilta. Ottelun kulku oli hyvin Pötsi-ottelun kaltainen. GrIFK onnistui heti alussa ottamaan johtoaseman joka piti aina loppuvihellykseen asti. Näin etenimme välierään luvuin 23-18.

Viime keskiviikkona (30.11) pelattiin Cupin välieräottelu jossa vieraina toimivat Turun ylpeys, ÅIFK. Välierän alku poikkesi edellisistä, sillä alussa ÅIFK otti johtoaseman. Tämä ei kuitenkaan lannistanut joukkuettamme, päinvastoin. Hyvällä pelillä, hyökkäys- ja puolustussuuntaan, GrIFK onnistui lopulta raivaamaan tiensä finaaliin selvin luvuin, 34-23.

Lauantaina onkin sitten luvassa Cupin finaali. Finaalivastustaja ei varmasti jätä ketään kylmäksi kun vastaan asettuu viime viikolla tiensä EHF Cupin lohkovaiheeseen selvittänyt Riihimäen Cocks. Tälle suuren huomion saaneelle onnistumiselle on pakko nostaa hattua, mutta samalla voi miettiä josko tässä olisi GrIFK:n mahdollisuus iskeä. Kun Riihimäellä on juhlittu EHF Cupin lohkovaiheeseen pääsyä niin Kauniaisissa on voitu keittää vaikka minkä makuista käärmekeittoa. Saapumalla lauantaina Energia Areenalle saa todistaa jos GrIFK:n käärmekeitot tehoavat Riihimäen Cocksiin.

Nähdään Energia Areenalla!

#BomBom