GrIFK föll mot Cocks i Finska cupens final

Efter en stark inledning gick GrIFK till pausvila med två bollars försprång. Till slut kronades ändå Cocks till mästare i Finska cupen 2016.

Grankulla IFK kom klart mera laddade till Vantaan Energia Areena och inledde matchen med att näta dubbelt. GrIFK ledde som mest med 3-9 och Cocks lägret verkade vara i gungning. Cocks tränare Gintaras Savukynas tog time out men den visade sig vara förgäves då GrIFK fortsatte ösa på. Allting verkade studsa rätt åt kamraterna från Grankulla, men efter några dåligt lagda lägen och tekniska missar i anfallszon kunde Cocks minska underläget till endast två bollar bara sekunder innan pausvila.

Efter pausvilan kom Cocks in i matchen som ett nytt lag och visade sin otroliga bredd och rutin. Laget och bänken var som nyfödda och Cocks visade t.o.m lite glädje på planen och bänken, något som saknades totalt i den första halvleken som gick mera i frustationens tecken. Cocks jobbade sig förbi och ökade sakta men säkert sin marginal med Nico Rönnberg som dirigent. GrIFK kämpade till sista sekund med blodsmak i munnen och slutsiffrona skrevs 37-29 till Cocks.

Sami Silfver (5), Alexander von Numers (5) och sist men inte minst Sten Toomla (13) var väldigt tongivande i matchen både i anfall och försvar.

“Vi pressar Cocks i första halvek och håller i taktpinnen första halvan, men vi orkar inte hålla farten uppe i andra. Cocks otroliga bredd avgjorde, speciellt då vi har spelare som Richard Sundberg och Topias Laine skadade. Man kan aldrig vara nöjd med en förlust, men visst är Cocks i en helt annan dimension inom finsk handboll just nu.” kommenterar lagets lagledare Eddie Sundell.

Stort grattis till Riihimäen Cocks, färska mästare av den Finska cupen 2016.

nimeton