Fortsatt rent spel i fortsättningsserien

GrIFK fortsätter med rent spel i SM-ligans nedre fortsättningsserie. I lördags föll Kamraterna från Åbo med 30-26 (18-9).

ÅIFK fick första målet i matchen och det var enda gången som Kanariefåglarna ledde matchen. De följde med till 3-2 och 5-3 varefter GrIFK:s Green Machine fick upp farten och gick upp i en 13-3 ledning. Efter det var matchen bara en transportsträcka för GrIFK.

“Bra första halvlek från vår sida och vi gick upp i en klar ledning. Andra halvleken var bara en väntan på slutvisslingen. Nu har vi en bra chans att lufta på manskapet.” -Mikko Koskue

ÅIFK lotsen Besim Qerimi erkände att GrIFK var det bättre laget och harmades över deras svaga insats i första halvlek men var nöjd med att de tog upp till kamp i andra halvlek och trots att ÅIFK slapp närmre och slutsiffrorna skrevs 30-26 så var GrIFK:s seger ohotad. Richard Sundberg belönades med tre stjärnor för sina åtta stutar, gästernas Andreas Nyström med två för motsvarande tio och hemmalagets Alexander von Numers fick nöja sig med en stjärna. I hemmalaget var Atte Pakarinen sin vana trogen stabil i målet och registrerades för 20 räddningar på 46 skott. Miro Koljonen bjöd på handbollsgodis då han gjorde ett straffkasts mål i samband med en s.k. “dabb”-rörelse.

“Riktigt bra första halvlek av oss, andra halvleken var inte någon höjdare. Spelet var hackigt och vi kom aldrig ordentligt in i andra halvleken.” – Richard Sundberg

Nästa match för Grankulla IFK spelas om en vecka mot Kamraterna från Helsingfors i Helsingin UT. Länk till evenemanget på Facebook hittar ni här.