IFK kamp igen, denna gång i Helsingfors

Grankulla IFK åker till Helsingfors Idrottshus på lördagen för att spela fortsättningsseriens sista bortamatch. En match där slutresultatet inte spelar roll, varken om den slutar med vinst eller förlust. Grankulla har redan säkrat gruppsegern och Helsingforsarna har inte längre någon chans för avancemang till slutspel.

Helsingfors IFK har inte kommit in sitt spel överhuvudtaget i år och får nöja sig med en sjunde plats i årets FM-liga. Något de säkert inte alls är nöjda med. HIFK rankades av Yle i början av säsongen till en femteplats efter att värvat några intressanta nya namn inför säsongstarten.

GrIFK åker till Idrottshuset i Helsingfors med vinst i siktet, det är en självklarhet. Något laget också söker är en bra helhet till slutspelen och att minimera korta mindre bra sekvenser i matcherna då det inte finns rum med dåliga sekvenser i slutspelet.

”Idrottshuset är alltid en svår plats att spela på och det är en betydelselös match för bägge lagen. Vi går in i matchen för att få en bra helhet i hela 60 minuter, hålla motivatonen och koncentrationen uppe oberoende av situationen, inte tappa stuket som vi gjorde senast hemma mot ÅIFK.” – Miro Koljonen

GrIFK har nu också möjlighet att spara lite på krutet. En sen vinterflunssa har spridit sig över GrIFK lägret så ett litet decimerat GrIFK är det som spelar mot HIFK. Några spelare är också borta av personliga skäl.

”Vi har haft fokusen på fysik den gångna veckan och såklart så är våra blickar redan på kvartsfinalerna. Vi kommer till Idrottshuset imorgon med ett rätt så tunnt spelarmaterial, men det ska inte ändra på något. Vi spelar för att vinna och förbättra vårt eget spel inför slutspelet.” – Mikko Koskue

Matchen visslas igång kl. 16.00 och vi hoppas på att Grankulla-publiken hinner ta sig från damernas ”vinna eller försvinna”-match mot Atlas i Grottan till Idrotthuset före avkast. Länken till damernas FB evenemang hittar ni härifrån och herrarnas här.