Enkel seger för GrIFK mot HIFK

GrIFK tog minsann en enkel seger mot hemmalaget HIFK då de vann med det klara siffrorna 24-35 (12-20).

Ett decimerat GrIFK åkte till Berghäll för att spela en match utan vikt mot HIFK då en skara av spelarna var borta pga. sjukfall och personliga skäl. HIFK i sin tur hade med hela sitt artilleri och man skulle ha kunnat tro att HIFK skulle ta tillfället i akt och hållit poängen hemma i Berghäll.

“GrIFK lyckades suga musten ur oss direkt i första halvleken. Vi kom aldrig in i matchen och hade en dålig inställning, vilket också syntes på resultattavlan..” – Kenneth Bäcklund

GrIFK gick upp i en 1-7 ledning efter dryga 5min spelat. GrIFK tog med andra ord tag i taktpinnen direkt och tvingade hemmalaget till dåliga avslut och anföll med fart och fräckhet, efter 13min spelat stod det 4-12 och matchen var nästan klappad och klar. HIFK:s inställning och säsong överhuvudtaget har varit näst intill katastrofal, åtminstone om man speglar till vad som HIFK gick in för denna säsong, dvs. medalj. På en hemmaplan som Idrottshuset borde man inte ge iväg poäng så lätt som det har hänt i år.

“Matchen var klar spelad efter 20min och resten av matchen var endast en transportsträcka för oss.” – Richard Sundberg

I andra halvleken förde GrIFK matchen trots att hemmalaget slapp lite och snygga till siffrorna. Richard dunkade in nio stycken bollar, var matchens bästa målskytt och belönades med tre stjärnor, lagets kapten spelades fint fram av Sundberg, Silfver och von Numers trion och nätade sju gånger och hemmalagets Nicola Zujic målade åtta gånger. Värda att nämna från hemmalaget är den gamla räven Marcus Andersen som stod för några riktigt fina parader och Kristian Jansson som rätt så ensamt jobbade hårt både framåt och bakåt. GrIFK i sin tur gjorde en laginsats som heter duga och fick det som hoppades få med sig från Idrottshuset i Helsingfors, två poäng och en bra hel 60min insats.

“En suverän insats av laget idag och jag lyfter hatten för spelarna som hade en superb inställning matchen igenom, speciellt då det är en math som inte har någon betydelse för oss resultatmässigt.” – Mikko Koskue

GrIFK fortsätter alltså utan poängtapp i den nedre fortsättningsserien och spelar sin sista match inkommande lördag i Grottan den 18.3. kl. 16:00 då SIF kommer på besök till Grankulla, sist var det en riktig nagelbitare i Sjundeå och trots att bägge lagen har säkrat sin plats i slutspelet så vill nog bägge lagen finslipa spelboken och gå i slutspelet med en vinst i bakfickan.