GrIFK med ryggen mot väggen

GrIFK drog på sig en tung förlust i onsdagens drabbning mot Atlas Vantaa i Grankulla. Atlas Vantaa är nu uppe i en 2-0 ledning i matchserien och håller i matchbollen.

Utgångsläget var minsann inte ideal för GrIFK killarna inför matchen. Richard Sundberg hade fått sällskap i sjukstugan av Alexander von Numers och Sten Toomlas handskada var inte riktigt i 100%:igt skick ännu. Trots det gjorde GrIFK en bra första halvlek och gick till pausvila med en rätt så komfortabel fyra måls ledning. I andra halvleken började den branta nedförsbacken. GrIFK killarna tappade tron på sig själva och blev mållösa i smått otroliga 14 minuter, vilket är ovanligt på seniornivå och speciellt i en playoff-match. Slutsiffrorna skrevs till 26-27 (17-13).

“Ingen vinner en match med så lång måltorka som vi hade idag, trots detta förlorade vi bara med uddamålet. Vi har alla med och på fötterna från och med nästa match och jag är säker på att vi kommer att vända på denna matchserie.” Alexander Lång

Mikko Koskue förbarmade sig över att inte bara Richard Sundberg var ur spel utan också en av de mera tongivande spelarna från förra mötet, dvs. Alexander von Numers. Utan två av GrIFKs tre skyttar så räckte inte bränslet till slut helt enkelt. Atlas delade rätt så kristligt på målgörandet, att notera är att Tuomas Laitinen i Atlas mål blev gästernas näst bästa målskytt med fyra mål och 100% avslutningsprocent efter högerkanten Sebastian Säkkinen som lyckades överlista GrIFK:s målvakter sex gånger. Sten Toomla pangade in tio bollar med en skadad hand och var matchen bästa målskytt.

“Jobbigt läge då både Sundberg och von Numers var borta. Vi var ändå på hugget i första halvleken och hade en bra inställning. Sen tappade vi tron och Atlas gick helt enkelt förbi oss. Vi kämpade bra till slut ändå, en eloge till killarna för det. Serien är inte över ännu, vi kommer igen!” -Mikko Koskue

En riktigt publikvänlig match var det i Grankulla Grottan och lika hård och jämn kamp blir det också inkommande lördag i Myrbacka Idrottshus med avkast kl. 15.00. Välkomna!