GrIFK vände och säkrade gruppsegern

SIF höll i taktpinnen länge men GrIFK vände matchen till deras favör i andra halvleken och säkrade också i gruppsegern i nedre fortsättningsserien. Slutsiffrorna skrev till 24-28.

SIF öppnade starkt och lade GrIFK ut i stormvädret som drog sig över Sjundeå på onsdagskvällen. I första halvlek tvingade SIF Grani till dåliga avslut och tekniska missar i anfallszon vilket ledde till enkla och snabba motanfall. Till pausvila gick SIF med en rätt så komfortabel 14-10 ledning och det såg ut som om att SIF hade vänt deras dåliga trend mot GrIFK för i år.

“Svår första halvlek och spelglädjen saknades. Jag är stolt över laget, vi lyckades vända matchen med en bra kämparanda och tron på oss själva.” – Mikko Koskue

I andra halvleken fick GrIFk fason på manskapet och kämpade sig om och förbi ett mål i taget. Efter det var det en riktigt publikvänlig match då lagen följde varandra hack i häl. Vid dryga 49min spelat verkade det som om att matchen skulle få en vändpunkt i SIF:s fördel då GrIFK lyckades dra på sig tre stycken utvisningar och var tvugna att spela med tre man mindre i närmare 1min 30sek vid ställningen 20-22. GrIFK lyckades klara av denna sekvens med att inte släppa in ett ända mål. Efter det tog GrIFK:s Alexander von Numers och Patrik Lång hand om resten då de steg fram och gjorde tillsammans fyra av GrIFK:s fem sista mål.

“Dålig koncentration, dåliga avslut och allt för mycket tekniska missar. Som tur så fick vi ledena samlade i andra halvek. SIF kämpade bra ända in till det bittra slutet.” – Richard Sundberg

Ian Martin och Rony Leven gjorde en bra insats för hemmalaget. SIF:s två målsprutor Theo Westerlund och Ardo Puna fick GrIFK försvaret under kontroll i andra halvleken och de fick nöja sig med åtta mål tillsammans. Richard Sundberg drog ett stort lass både framåt och bakåt med nio fullträffar. Han belönades också med tre stjärnor. Fredrik Forss brottades i bägge ändorna sin vana trogen och Atte Pakarinen höll SIF skyttarnas självförtroende lågt idag. Miro Koljonen visade rutin och gav struktur och lugn till laget i anfallszon vilket visade sig vara matchvinnande.

“Vi föll på egna misstag. Trötthet ledde till dåliga avslut då vi saknade bredden på bänken. Rutinen saknades då vi förlorar när GrIFK är utvisade. 6-3 sekvensen blev 0-0.” – Kaj Hagman

GrIFK vann genom att tro på sig själva och tack vare sin stora bredd kunde de hålla tempot uppe matchen igenom då SIF:s manskap kroknade. Nästa match för GrIFK är nu inkommande lördag den 4.3. och då står ÅIFK för motståndet hemma i Grottan.

GrIFK:s Richard Sundberg belönades med tre stjärnor.