Fyra onsdagar, fyra bortamatcher

GrIFK Green Machine åker till Sjundeå för att spela sin tredje match i fortsättningsserien. Bägge lagen utan poängtapp i fortsättningsserien hittills.

SIF har storspelat de senaste matcherna och haft en grym offensiv då de gjort 37,5 mål i snitt per match i sina två sista matcher mot HIFK och ÅIFK. GrIFK har i sin tur inte släppt in över 30 mål i år förutom mot serie ettan Cocks och serie tvåan BK-46.

“SIF har förbättrat sitt spel genom hela säsongen och har ett bra flow just nu. Det ska inte rubba oss, vi åker till Sjundeå för att bättra vårt eget spel och med två poäng i siktet. Häslosituationen är rätt så bra inför matchen bortsett från några frågetecken i truppen.” – Mikko Koskue

GrIFK har besegrat SIF två gånger i grundserien och en gång i Finska cupen i år, så oddsen ligger nog i GrIFK:s favör idag också. Ett intressant tillskott i SIF sedan GrIFK senast mött dem är esten och nyförvärvet som nyligen fått spellov efter skada – Ardo Puna. Han har minst sagt varit på gott spelhumör med 21 mål på de två senaste matcherna, inte för att nämna deras vänsterhänte skytt på niometer Theo Westerlund med 18 fullträffar, också på två matcher.

GrIFK har redan säkrat en plats i kvartsfinalerna utan att behöva ta fram storspelet. Hela laget har presterat och det syns också i protokollet.

“Vi har en bra bredd på vårt spelarmaterial och vi orkar hålla uppe ett bra tempo matcherna igenom. Kommer vi upp till vår egen nivå, lägger in bollarna och försvarar som vi gjort genom hela säsongen så ska det inte behövas mera än det. Detta är fjärde onsdagen i rad som vi spelar bortamatch vilket är rätt så tungt för spelarna som jobbar eller studerar på sidan om. Det ska ändå inte ändra på vår målsättning, vi åker till Sjundeå för att ta hem två poäng till Grottan.” – Eddie Sundell

Matchavkast på Folksam Arena idag onsdag 1.3. kl. 19.00. Kom på plats för att heja fram GrIFK till rent spel i första spelomgången av fortsättningsserien.

Länk till evenemanget hittar ni här.