HIFK en munsbit för GrIFK

HIFK bjöd aldrig upp till en ordentlig kamp trots att målskillnaden stundvis var liten. Segern skrevs till slut 38-30 till GrIFK.

GrIFK tog direkt ett starkt grepp om matchen då de gick upp i en 6-2 ledning efter ett övertygande och kreativt anfallsspel samt ett stenhårt mittförsvar. Det var endast motståndarnas Sergey Shevchenko som fick hål på GrIFK:s Atte Pakarinen och nätade HIFK:s fyra första mål från lång distans. HIFK kom upp till en måls skillnad efter en kort svacka av GrIFK. Trots det var segern aldrig hotad.

Sten Toomla var på ypperligt spelhumör och sänkte in nio bollar med hög procent och belönades med tre stjärnor, två stjärnor till Fredrik Forss var som en vägg i mittförsvaret och gjorde kvällen lite extra svettig för gästerna. Gästernas Roman Protcenko gavs en stjärna för sina åtta mål.

“Bra inställning och kamp av killarna idag trots en intensiv vecka. Vi tappade lite onödigt mycket intensitet i andra halvleken, men spelet har gått mot det bättre hållet helatiden.” – Mikko Koskue

Gästernas tränare Jaakko Horelli grattade GrIFK till vinsten och medgav att vinsten gick till rätt adress. “Vårt försvar var som på styltor och framåt saknade vi kollektivet.”

Nästa match är mot ligatabells tvåan BK-46 den 11.2.2017 kl. 16.00 i Grottan. “Viktiga poäng på spel igen då ligan och en plats i den övre slutspelsserien är jämnare än någonsin.” kommenterar GrIFK bakrundsprofilen Kristoffer Aspelin.