Hyvä ensimmäinen puoliaika riitti Turussa

Grankulla IFK matkusti keskiviikkona alemman jatkosarjan avausotteluunsa Turkuun, Åbo IFK:ta vastaan. Lähtökohdat alempaan loppusarjaan ovat GrIFK:n osalta hyvät, sillä täysi kahdentoista pisteen potti runkosarjan keskinäisistä otteluista tarkoittaa sitä että GrIFK:lle riittää kolme voittoa kuudesta jatkosarjan pelistä, varmistaakseen paikkansa puolivälierissä.

GrIFK lähti Turkuun täydellä 14 miehen kokoonpanolla. Huilivuorossa oli luottovasuri Miro Koljonen ja näin Benjamin Nyman sai enemmän vastuuta oikealla laidalla. Ottelun alku oli GrIFK:n toiveiden mukainen kun Richard Sundberg onnistui tekemään maalin heti ensimmäisessä hyökkäyksessä. Ensimmäisen vartin aikana joukkueet onnistuivat vuoroperään maalien teossa ja peli pysyi tasaisena vaikkakin GrIFK piti johdon itsellään. ÅIFK:n Andreas Nyström kavensi ajassa 21:19 pelin lukemiin 11-13. Tämän jälkeen Atte Pakarinen muurasi kauniaislaisten maalin loppueräksi kun vastaavasti hyökkäyspäässä GrIFK onnistui tekemään seitsemän osumaa putkeen. Näin puoliajalle siirryttiin tilanteessa 11-20.

Toinen puoliaika alkoi, hyvin pitkälti, siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla oltiin jääty. GrIFK karkasi 35 minuutin kohdalla jo kahdentoista maalin johtoon Forssin, Olssonin sekä Bergin maaleilla. Ottelu näytti jo tässä vaiheessa ratkenneelta kun peliaikaa oli enää jäljellä vajaat 25 minuuttia. ÅIFK:n miehistö ei kuitenkaan näin helposti periksi antanut. Luovuttamisen sijaan turun miehistö ryhdistäytyi ja paukutti puoliajalla GrIFK:n maaliin suulle vaihdetun Axel Rehnbergin taakse viisi perättäistä maalia, joista kaksi merkkautti viime kaudella Kauniaisissa pelannut Oscar Berglund. Tämä viiden maalin kiri antoi uutta puhtia ÅIFK:lle ja kova takaa-ajo jatkui aina viimeisille minuuteille asti. ÅIFK tuli jopa kahden maalin päähän kun peliä oli jäljellä reilut kaksi ja puoli minuuttia. Kova toisen puoliajan kiri ei kuitenkaan riittänyt pitämään pisteen pistettä Turussa vaan GrIFK onnistui kun onnistuikin ottamaan pisteet mukanaan pääkaupunkiseudulle, lukemin 31-34.

Ottelun parhaana pelaajana valittiin ÅIFK:n Andreas Nyström, joka toisella puoliajalla onnistui kahdeksan kertaa maalin teossa ja kymmenellä maalillaan oli ottelun maalikuningas. GrIFK:n parhaana maalintekijänä kunnostautui kapteeni Fredrik Forss kuudella maalilla ja täydellisellä heittoprosentilla, muuten maalit jakaantuivat melko tasaisesti GrIFK pelaajien kesken.

Seuraava jatkosarjaottelu pelataan jo lauantaina, kun Luolaan vieraaksi saapuu HIFK Helsingistä. Tämä ennakkoon tiukka kamppailu pyörähtää käyntiin kello 16.00.