Stark andra halvlek förde GrIFK till semifinal

GrIFKs herrar fällde Atlas Vanda för tredje gången och avancerar därmed till FM-ligans semifinalskede. Atlas öppnade bra men en stark andra halvlek av GrIFK fick Atlas att vika sig. Slutsiffrorna skrevs till 28-31 (19-18).

Atlas öppnade matchen starkt då de bestraffade GrIFK på sina tekniska missar i anfallszon och såg ut att koppla ett bra grepp över Grankulla-boysen. Atlas var uppe i en fyra måls ledning som bäst och verkade ha GrIFK i gungning efter snabba kontringar och halvkontringar som skapade frustration och osäkerhet i Grankulla-lägret. GrIFK tog sig i kragen och med en kämpar-laginsats gick man till pausvila med ett mål bakom.

“Härligt att vi fick matchen vänd. Vi spelade som ett lag och alla hade viljan att vinna!” – Sami Silfver

I andra halvleken visade Atlas upp sina snabba fötter men bränslet tog rätt så snabbt slut. Vid 19 minuters sträcket hade de lyckats överlista GrIFK:s Stefan Thilman tre gånger. GrIFK i sin tur hade då redan pangat in nio bollar bakom Tuomas Laitinen i Atlas-målet och fått lite andningsrum. Atlas vek sig inte och tog upp till kamp igen, men det räckte inte helt enkelt. Atlas-lotsen Johan Nyberg synade situationen och medgav att gästerna var lite bättre idag och tackade laget för en bra säsong.

Miro Koljonen bidrog med fart och fläng i anfallszon som bäddade för lägen till lagkamraterna. Sami Silfver (***) och Sten Toomla gjorde åtta mål var, Richard Sundberg och Alexander von Numers jobbade hårt båda vägarna och nätade tillsammans sju gånger. Stefan Thilmans (*) inhopp till andra halvleken blev matchavgörande. Hemmalagets Nikko Kinos gjorde sex mål och gav Richard Sundberg två fläskläppar. Han belönades med två stjärnor för den insatsen.

“Vi hade en rätt så skakig inledning och Atlas öppnade starkt än en gång. Atlas hade några bra moment ännu i andra halvlek, men de som håller huvudet kallt drar oftast det längsta strået. Lyfter hatten för laget starka mentalitet.” – Mikko Koskue

Efter att missat platsen i den övre fortsättningsserien till just Atlas och att vända ett 2-0 underläge i matchserien känns otroligt bra. Det visar att vi tror på oss själva trots att vi är i uppförsbacke. Något vi verkligen tar med oss till semifinalerna mot BK-46 kommenterar GrIFK:s lagledning. Otroligt fint att så många Grön-Vita anhängare fann sig i Myrbacka idag, stödet från läktaren var fantastiskt, speciellt då stödet från läktaren stundvis var större än hemmalagets. På torsdagen spelar vi på Sisu Arenan i Karis, där behöver vi Er också.

Sten Toomla gjorde åtta mål för sitt Grankulla IFK.