Lauantaina näemme taistelevan ja päättäväisen Granin!

GrIFK saa lauantaina kotiluolaansa Kauniaisiin vieraita Siuntiosta. Liigassa seitsemäntenä oleva SIF on aina ollut hankala, mutta mieluinen vastustaja Granille, joka jatkaa neljän parhaan joukkoon tavoittelua tasapisteissä seuraavan vastustajansa Atlas Vantaan kanssa.

SIF:n kausi on edennyt melko lailla vuoden takaisen käsikirjoituksen mukaisesti: vaikean alkukauden myötä joukkue kadotti jo varhaisessa vaiheessa otteen ylempään jatkosarjaan, ja pelinrakentajaksi hankittu virolainen Ardo Puna oli lähes koko syyskauden sivussa ja teki ensiesiintymisensä kauden liigassa vasta vuoden vaihteen jälkeen, aivan kuten vuosi sitten. Tästä eteenpäin käsikirjoituksessa on vielä lehtiä avoinna, ainoa varma asia on se, että tämän kevään päätteeksi SIF:ssä ottaa komennon kokonaan uusi valmennusjohto.

Viime keväänä kuudennelta sijalta ponnistanut SIF yllätti puolivälierissä Dickenin ja eteni lopulta pronssipeleihin, joissa GrIFK oli väkevämpi ja vei mitalit.

Tänä keväänä Puna on ollut mukana vasta kahdessa viimeisessä SIF:n pelaamassa ottelussa ja saldona on jo huimat 20 maalia ja täysi potti tähtiä. Miehen onnistuneesta paluusta huolimatta SIF on kalenterivuonna 2018 edelleen pisteittä kun HIFK, Atlas ja viimeksi BK-46 on kukin vuorollaan ollut niukasti parempi. Punan maanmiehet Ott Varik (90 maalia) ja Sten Maasalu (73) ovat olleet tehokkaimpia siuntiolaisia ja Rony Leven kuuluu liigan viihdyttävimpiin maalivahteihin.

Johtajuutta tarjolla

Grani sortui viime lauantaina Dickeniä vastaan helppoihin virheisiin ja joutui yliajon uhriksi. Kotiluolan uumenissa on nyt viikon verran haettu valmentaja Mikko Koskuen johdolla uutta taisteluilmettä.

“Pojat ovat treenanneet hyvin tämän viikon ja uskon että lauantaina näemme erilaisen joukkueen kuin viime pelissä, taistelevan ja päättäväisen.”

“Tammikuun kaikissa kolmessa pelissä meille tuli paljon teknisiä virheitä, viime viikonloppuna Dickeniä vastaan suurin osa vielä helppoja junnumaisia mokia. Niistä meidän on ensi kädessä päästävä eroon, se on sanomattakin selvää. Kentällä tarvitaan johtajuutta ja vastuunkantoa nimenomaan silloin kun peli ei kulje ja epävarmuus on läsnä kaikessa tekemisessä. Siksi tällaiset heikot jaksot pitää yrittää kääntää mahdollisuudeksi luoda ja tehdä johtajia.”

Granilla kelpo saldo SIF:iä vastaan

SIF:iä vastaan päästään pelaamaan kahden vierasvoiton jälkeen nyt ensi kertaa kotona. Suomen Cupissa Grani oli syyskuussa parempi kuuden (31-25), ja SM-liigassa marraskuussa viiden (29-24) maalin turvin. Cupissa Grani ratkaisi ottelun avausjakson turvin, viime kerralla pisteet ansaittiin vasta erätauon jälkeen. Olisiko nyt vuorossa kaksi hyvää jaksoa?

“Siuntio on vastustajana todella kova, vaikka sarjataulukko ei sitä välttämättä osoitakaan. Siellä on neljä hyvää ulkomaalaisvahvistusta ja hyvänä päivänä yksi Suomen parhaista maalivahdeista. Meidän on parannettava peliä molemmissa päissä kenttää pitääksemme pisteet Luolassa.”

(Kuva: Niklas Montonen)