Tunnetta peliin – GrIFK haluaa horjuttaa Cocksia

SM-liigan pudotuspelit ovat edenneet siihen vaiheeseen että jäljellä on enää neljä parasta joukkuetta, joista puolet tulee toukokuun alkupuolella pelaamaan Suomen mestaruudesta. Välierävaihe alkoi BK-46:n ja Dickenin osalta lauantaina äärimmäisen tasaisissa merkeissä kun Dicken kaappasi itselleen kotiedun jatkoaikavoitolla Karjaalla. GrIFK matkustaa Cocksin vieraaksi ensimmäisen kerran vasta 18.4., koska Cocks oli viikonloppuna valtaamassa Baltian liigan voiton.

Suomen mestaruutta on juhlittu kaudesta 2006-2007 ajan aina joko Riihimäellä tai Kauniaisissa, ja kovin usein on loppuottelutkin käyty samalla akselilla. Viime vuodet Cocks on ollut Suomen käsipallovaltias ja joukkue tavoitteleekin jo peräti kuudetta peräkkäistä mestaruusviiriä hallinsa seinälle. GrIFK ylsi viime keväänä pronssille ja oli loppuotteluissa viimeksi kaksi vuotta sitten, jolloin se esiintyi vielä nimellä HC West.

GrIFK ja Cocks ovat olleet tuttuja menestyjiä myös Suomen Cupissa, jossa kaksi viimeistä loppuottelua on käyty kaksikon välillä.

Cocks yksiselitteinen ennakkosuosikki

Hallitseva mestari on pusertanut tämänkin kauden kovemmassa ottelutahdissa kuin yksikään toinen suomalaisjoukkue. Kansainvälisen tason resursseilla operoiva seura tavoitteli SM-liigan ja Baltian liigan lisäksi menestystä myös EHF Cupissa, jossa se eteni toisen kerran putkeen lohkovaiheeseen eli 16 parhaan joukkoon. Kova vastustaja toisensa perään on marinoinut joukkueen tasolle jossa SM-liiga on jäänyt tois- tai jopa kolmosarvoiseksi, mutta valmentajansa Gintaras Savukynaksen sanoin “voittaminen kiinnostaa aina”, Cocksilla ei voi olla tavoitteena muuta kuin mestaruus, jonka saavuttamiseksi pitäisi nyt raivata GrIFK tieltä.

Cocksin pelaajasikermän kirkkain tähti on Teemu Tammisen ohi lentäen edennyt Nico Rönnberg. Toisen polven huippupelaaja on pelannut loistokauden ja saavuttanut EHF Cupissa jaetun maalikuninkuuden, valittu vuoden käsipalloilijaksi ja tullee valituksi myös SM-liigan tähtipelaajaksi, parhaaksi maalintekijäksi sekä tähtipelaajaksi.

Ottelu kerrallaan, kaikkensa antamalla

On sanomattakin selvää että nimenomaan Rönnberg olisi tavalla tai toisella saatava kuriin. Helppoa se ei ole mutta horjuttaa joukkuetta voi, kaiken osuessa nappiin. Liigan ykköstykin lisäksi Cocksilla toki on laadukas ja leveä rosteri laidasta laitaan, mutta kovalla taisteluasenteella ja riskien rajamailla joukkueen pelinrakennusta sotkemalla voidaan aiheuttaa sopivasti hämminkiä.

Moni odottaa riihimäkeläisten etenevän mestariksi asti ilman tappioita, mutta jokaisessa ottelussa on yllätysmahdollisuus olemassa. Onnea ei voi vain odottaa, se täytyy ansaita, siksi GrIFK laittaa ottelusarjan jokaisessa osassa pelikentällä kaiken likoon.

Välierien otteluohjelma

18.4.18 klo 19:00 Cocks – GrIFK
21.4.18 klo 16:00 GrIFK – Cocks
23.4.18 klo 19:00 Cocks – GrIFK

Tarvittaessa
25.4.2018 klo 19:00 GrIFK – Cocks
28.4.2018 klo 19:00 Cocks – GrIFK

Kotiluolassa kajahtaa!

Liput 15€ / 10€