Cocks tylsytti Granilta hyökkäysterän

GrIFK:n ja Cocksin välinen välieräsarja jatkuu kotivoittojen merkeissä. Kotietuaan suojellut riihimäkeläisrykmentti otti toisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan tiiviin puolustuksensa ansiosta lukemin 24-18 (13-8). Sarja jatkuu keskiviikkona Luolassa.

Ottelun lähtöasetelmat oli hieman tavanomaisesta poikkeavat kun Granille viikonloppuna taipunut Cocks oli orastavan tappioputken edessä. Kotijoukkue satsasi tiiviiseen puolustukseen ja se tehosi, sillä Granin pakkikalusto tyytyi tekemään peliä enemmän sivuttaissuunnassa ja heittämään kaukaa. Vartin kohdalla oli kuuden maalin takamatkalla (9-3), mutta onnistui hieman paremmin hyödyntämään jakson loppupuoliskon maalipaikat. Sami Silfverin ja laitureiden osumilla mentiin puoliajalle viiden maalin erolla.

Silfver kavensi heti tauon jälkeen tilanteeksi 13-9, mutta edelleen hyökkäyksistä puuttui paras terä. Viimeisetkin toiveenrippeet voitosta katosi jakson puolivaiheilla kun Grani yritti aikalisänsä jälkeen riskillä hyökätä seitsemällä kuutta vastaan. Cocks hyödynsi riskin tekemällä nopeaan tahtiin kolme helppoa maalia, ja venytti eron jo kahdeksaan. Grani kavensi vielä lopussa mutta koki vielä yhden takaiskun, kun Alexander von Numers joutui epäonnisesti Robin Sjömanin ja Patrik Johansonin viivapainin uhriksi ,ja joutui jättämään kentän polvivamman takia.

GrIFK taipui Cocksin kookkaan puolustuksen puristamana vaisuun hyökkäyspeliin. 18 maalia riittää harvoin voittoon käsipallossa ja vielä harvemmin hallitsevan Suomen mestarin kotiareenalla. Silfver ja von Numers tekivät kaksistaan puolet joukkueensa maaleista mutta joutuivat ottamaan liikaa heittoja hyökkäyksien suuntauduttua kovin usein Cocksin kookkaan keskipuolustuksen syliin.

Jos tuli kehuttua Cocksin puolustusta, niin ei GrIFK:kaan helpolla vastustajaa päästänyt. Fredrik Forss ja Richard Sundberg etunenässä raatoivat joukkueen hyväksi läpi ottelun. 24 päästettyä maalia ei ole katastrofi, toimivan puolustuksen ja hyvän maalivahtipelin kombinaatio on hyvä lähtökohta ratkaisupeleihin.

Kotiluola ratkaisuottelun näyttämönä

Ottelusarja jatkuu tiiviinä sillä jo keskiviikkona on ensimmäinen katkon paikka. Neljäs välierä alkaa kello 19:00, mutta paikalle kannattaa tulla ajoissa. Edellisen kotipelin tunnelma oli loistava ja joukkue tarvitsee kaiken tuen kotikatsomolta jotta sarja saadaan venytettyä viidenteen otteluun.