Grani tarvitsi vain tovin ÅIFK:n kaatamiseen

Liigakauden ensimmäinen kotiottelu oli GrIFK:n yksipuolinen näytös, jossa vierailijaksi saapuneella ÅIFK:lla oli pelkkä vastaanottajan rooli. Jo valmiiksi siipirikkoiset kanarialinnut taipui lähes välittömästi pelaajaesittelyn jälkeen tyrmäyskuntoon. Puoliaikalukemat 20-3 olisi paremmalla viimeistelyllä voinut olla vieläkin pahemmat.

Mikko Koskue oli laittanut avauskokoonpanon lähes kokonaan uusiksi HIFK-ottelusta ja maaliin asteli ensimmäistä kertaa Jan Stolt. Richard Sundbergin lyötyä alkutahdin kotijoukkue esitti parasta osaamistaan puolustuksessa jossa ÅIFK:n pakeille ei annettu milliäkään ylimääräistä tilaa. Grani ehti tehdä seitsemän maalia ennen ÅIFK:n kuparisen rikkoutumista ylivoimalla.

Vartin kohdalla Koskue juoksutti koko ottelun aloittaneen kuusikon vaihtoon ja uudet miehet tulivat pitämään tempoa. ”Kakkosketjun” näkyvimmän roolin ottivat tehokaksikon muodostanut Miro Koljonen ja Paavo Brummer, joista Koljonen tarjoili ja Brummer viimeisteli taukoon mennessä kuusi maalia. Alistumisen merkkejä oli havaittavissa jo varhaisessa vaiheessa mutta viimeisen peliminuutin kolme kontramaalia Granille sai jo osan yleisöstä säälimään ÅIFK:n maalivahtia.

Toinen puoliaika meni puhtaasti kosmetiikkaosaston puolelle. Turkulaiset pääsivät hieman kaunistelemaan numeroita ennenkuin Grani sai kontrausmoodin jälleen päälle ja rikkoi 40 maalin rajan.