GrIFK kaahasi HIFK:lta karkuun

Grani otti perjantai-iltana aimo harppauksen kohti pudotuspelejä kukistettuaan pahimman haastajansa HIFK:n. Vieraskentällä otettu 32-24 voitto karisti samalla HIFK:n aivan lähituntumasta ja alemman jatkosarjan voitto on nyt entistä lähempänä. Kun sarjaa on pelaamatta enää kolme kierrosta, GrIFK:lle riittää yksi lisäpiste sarjavoittoon, joka takaa Play offien aloituskierroksen vastustajaksi ylemmän jatkosarjan heikoimman joukkueen.

Alexander Lång päätti HIFK:n Roman Protsenkon maalijuhlat.

GrIFK oli heti alusta lähtien pirteällä jalalla liikkeellä, vaikka isännät sinnittelivätkin SM-liigan helmikuun tähtipelaajaksi valitun Roman Protsenkon johdolla. Grani käänsi 8-7 kotijohdon tekemällä ottelun neljä seuraavaa osumaa ja pakottaen HIFK:n aikalisään. Suurin syy Protsenkon maalihanojen ehtymiseen oli Alexander Lång, jonka sisääntulo puolustukseen nollasi entisen seuratoverin tehot.

Albert Georgs vei maalivahtien keskinäisen kamppailun lähes lumierämäisin lukemin. Hyvään pelivireeseen viime peleissä päässyt Georgs kirjasi ennen taukoa yhdeksän torjuntaa, HIFK:n maalivahtikaksikon saatua yhteensä kasaan yhden vaivaisen kopin.

Ottelun ratkaisu tapahtui välittömästi toisen jakson alussa, jossa Grani pauhasi neljä maalia reilussa kolmessa minuutissa ja meni menojaan. Alexander von Numers, Miro Koljonen ja Sami Silfver avasi liikkeellään isäntien puolustuksen kerta toisensa jälkeen ja muutama näyttävä sommitelma avasi paikkoja myös sentteri Fredrik Forssille.

“Tältä sen pitäisi aina näyttää”

Granin peli-ilme oli alusta alkaen vapautuneen oloinen ja joukkueessa riitti onnistujia. Moni pelaaja ylti vuoden, ellei jopa koko kauden parhaimpaansa. Perinteisesti hyökkäysvoimaan luottava HIFK sitä vastoin oli alun jälkeen yllättävän vaisu. Siuntiosta hankitun vieras- ja ÅIFK:sta otetun murskavoiton jälkeen haastaminen sarjan ykkösjoukkuetta vastaan ei onnistunut alkuunkaan.

Sarja jatkuu tiivistahtisena sillä myös tulevalla viikolla on ohjelmassa kaksi ottelua: keskiviikkona 7.3. Luolaan saapuu kaksi viikkoa sitten yllätysvoiton granilaisista ottanut ÅIFK. Lauantaina 10.3. GrIFK vierailee Siuntiossa ja viikkoa myöhemmin jatkosarja päättyy kotiotteluun HIFK:ta vastaan.