GrIFK otti jatkoaikavoiton Cocksista

Grani tasoitti otteluvoitot Cocksia vastaan pelattavassa välieräsarjassa napattuaan raivoisan taistelun päätteeksi ansaitun kotivoiton. Yhdeksi jatkoajalle venyneen ottelun sankariksi kohosi 50. minuutilla vaihdosta kentälle tullut maalivahti Atte Pakarinen.

Ottelu kulki alusta loppuun äärimmäisen tasaisissa merkeissä kun kumpikaan joukkueista ei päässyt missään vaiheessa paria maalia pitemmälle karkumatkalle. Varsinaisen peliajan avauspuolikas kääntyi Cocksin hallintaan vieraiden hyödynnettyä Granin ainoan heikon hyökkäysjakson aikana riihimäkeläisten noustua tilanteesta 9-7 kahden maalin johtoon 9-11. Ennen taukoa kumpikin ehti vielä maalaamaan kerran.

Toisen jakson alku oli granilaisille tukala, kun joukkue joutui taistelemaan hetken kahden miehen alivoimalla, jonka aikana Cocksin puna-armeija repi neljän maalin kaulan (12-16). Vähä vähältä vimmatusti taistellut kotijoukkue hivuttautui peliin mukaan ja onnistui nyt vuorostaan neljän putkessa. Fredrik Forssin 18-18 tasoitusosuma loi lisäuskoa kotijoukkueen mahdollisuuksiin.

Nuo mahdollisuudet tosin vaikuttivat vajaa pari minuuttia ennen loppusummeria varsin ohuilta Teemu Tammisen 23-25 osuman jälkeen. Patrik Johanson hassutti cocksilaispuolustusta ja kavensi eron yhteen. Tasoitusta edelsi Cocksin lähes käsittämätön uinahdus kun Alexander von Numers sai Tammisen harhasyötön käsiinsä ja pisti pallon yli kentän tyhjään maaliin. Cocksin viimeinen hyökkäys päättyi ajan täyttyessä vapaaheittoon, jonka Viktor Zaitsau pamautti ylärimaan.

Ensimmäinen jatkoerä kulki Granin hallinnassa. Johanson maalasi kahdesti ja Sami Silfver sekä Benjamin Olsson kerran. Ennen viimeistä viisiminuuttista kotijoukkue johti 29-27. Atte Pakarisen ohittaminen oli vieraille vaikeaa ja kun Jasper Hellberg viimeisteli 30-27 osuman, oli voitto sinettiä vaille valmis.

Cocksin pitkä tappioton putki poikki

Kuudetta peräkkäistä Suomen mestaruutta tavoitteleva Cocks ehti pelata 67 peräkkäistä tappiotonta ottelua kotimaisia vastustajia vastaan. Ilman Nico Rönnbergiä joukkue vaikutti tavanomaista enemmän haavoittuvalta, ja pitkä kausi on varmasti verottanut joukkuetta. Lisäksi joukkueen kapteeni Tammisen ja valmentaja Gintaras Savukynaksen välillä näyttää ajoittain hieman kipinöivän – siinä määrin että Tammista ei ottelun jatkoerissä kentällä näkynyt. Joukkueen paras oli oikealla laidalla viilettänyt Roni Syrjälä.

GrIFK:lla laaja rintama onnistujia

Kotijoukkueella oli todellakin “Tunnetta pelissä” ja se pelasi erinomaisen ottelun, varsinkin kun jo Riihimäellä nähty taistelumieliala oli saanut seurakseen kosolti lisäuskoa omaan tekemiseen. Joukkueen konkarit olivat pääroolissa ja raatoivat suurella sydämellä läpi ottelun. Ylempänä mainittujen lisäksi Albert Georgs ennen vaihtoa Pakariseen, Miro Koljonen, Richard Sundberg ja kumppanit pistivät kaiken likoon. Valmentaja Mikko Koskue oli syystäkin tyytyväinen: “Koko joukkue uskalsi yrittää ja nauttia pelaamisesta. Henkinen kantti piti jokaisella pelaajalla.” Pelaajien rintamaa laajensi loistavasti omiaan kannustanut yleisö, joka sai nauttia joka solullaan tasaisesta ja tapahtumarikkaasta ottelusta.

Katso haastattelut ja tapahtumat YLE Sportenilta >

Ottelusarja jatkuu maanantaina 23.4. kello 19 Riihimäellä ja on ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona 25.4. kello 19, kun joukkueet palaavat Kauniaisiin. Mahdollinen viides ottelu on ohjelmassa lauantaina 28.4. Ottelut jatkuvat myös toisessa välieräparissa BK-46:n otettua 28-19 kotivoiton Karjaalla ja kavennettua otteluvoitot 2-1:een.