Koljosen paluu siivitti Granin voittoon

GrIFK otti avausvoittonsa SM-liigan jatkosarjassa kukistettuaan ensimmäisessä kotiottelussaan vanhan kiistakumppaninsa SIF:n 25-21 (10-10). Voiton arkkitehtina hääri pitkän toipilaskautensa päättänyt Miro Koljonen, joka palkittiin ansaitusti myös ottelun parhaana pelaajana.

Ottelun avauspuolisko hallitsi hyvät maalivahdit ja kenttäpelaajien hätäiset viimeistely-yritykset, joiden summana tauolle mentiin vähämaalisessa tasatilanteessa. Toisen puoliajan alkupuolella Grani oli tehokkaampi ja karkasi neljän maalin 18-14 johtoon Richard Sundbergin ja Koljosen osumilla. Minuuttia myöhemmin nähtiin kunnolla dramatiikkaa kun SIF:n Jan Hagman torppasi Koljosen läpiajossa ja tilanteen jälkimainingeissa Sundberg kävi vielä antamassa Hagmanille palautteensa, seurauksena molemmille suora sulkeminen.

Miro Koljonen oli liian liukas Siuntion puolustukselle. (Kalle Parkkinen/Newspix24)

SIF pääsi pariin otteeseen kaventamaan kahden maalin päähän mutta ei koskaan kyennyt todellisesti uhkaamaan kotijoukkuetta. Sinetin ottelulle viimeisteli Sami Silfver puolitoista minuuttia ennen loppusummeria.

GrIFK pelasi pitkään aikaan pirteimmän ottelunsa. Koljosen paluun myötä koko joukkue näytti saaneen pienen buustin viime aikoihin verrattuna. Maalivahdeista Albert Georgs kirjasi 19 torjuntaa, SIF:n virkaveljen Rony Levenin jäätyä muutaman vähemmälle. Siuntiolaisten väkkärämäinen ja taitava laituri Ott Varik oli kentän maalikuningas yhdeksällä osumallaan.

Jatkosarjan voitto kahden kauppa

Sarjataulukossa GrIFK ja sen seuraava vastustaja, kahdella voitolla jatkosarjan aloittanut HIFK ovat karkaamassa pudotuspeleihin, sillä kun neljä kierrosta on jäljellä, on SIF jo viisi pistettä helsinkiläisiä, ja seitsemän Grania perässä. Jatkosarjan ensimmäinen puolikas päättyy GrIFK:n osalta perjantaina Helsingin Urheilutalossa HIFK:n vieraana.