Pistejahti jatkuu kahdella ottelulla

Tiivis ottelutahti tuo helmi-maaliskuun vaihteeseen kaksi kovaa kamppailua, kun keskiviikkona 27.2. Grani saa vieraita Siuntiosta ja perjantaina 2.3. tie vie isolle kirkolle HIFK:n vieraaksi. Kotiottelu Luolassa alkaa kello 19:00 ja Helsingin urheilutalossa aloitellaan viikonloppua kello 18:30.

SIF lähes pakkovoiton partaalla

Viiden voitottoman ottelun kurimuksessa kulkeva GrIFK saa keskiviikon tärkeässä jatkosarjan ottelussaan vastaansa SIF:n Siuntiosta. Viimeksi joukkueiden kohdatessa reilut kolme viikkoa sitten päädyttiin tasapeliin 25-25 ottelussa, josta voittokin oli tarjolla. SIF:n Ardo Puna oli tuolloin kentän valtias, hänen juonikkaiden ja tarkkojen heittojensa löydettyä maalin perukoille 10 kertaa.

Granin viikontakainen huti Turussa tasoitti tilannetta jatkosarjassa sillä HIFK:n haettua samaan aikaan vieraspisteet Siuntiosta on kärkikaksikon välinen ero enää kaksi pistettä. Keskiviikon pelille tuo lisäpontta se että vierailla ei enää pahemmin ole varaa pistemenetyksiin, jotta haaveet puolivälieristä säilyy. HIFK:lla on lisäksi mahdollisuus nousta ainakin vuorokaudeksi tasoihin Granin kanssa kun tähtirinnat Helsingistä kohtaavat kaimaseuransa Turusta tiistaina.

HIFK-ottelu voi jo ratkaista Play off-paikkoja

Perjantain vieraspelistä Kalliossa voidaan hyvällä syyllä puhua neljän pisteen ottelusta, sillä mikäli GrIFK hoitelee viikon ensimmäisen ottelunsa kunnialla kotiin, voi puolivälieräpaikka ja mahdollisesti jopa alemman jatkosarjan voitto olla katkolla granilaisille. Kallion NHL-kokoluokan pelikenttä on aina haastava vierasjoukkueelle, mikä jo itsessään takaa usein tiivistunnelmaisen ottelun.

Jatkosarja alkoi HIFK:lla vierasvoitolla SIF:stä Roman Protsenkon sekä liigan maalipörssin kärkeä hätyyttelevän Niclas Ahlgrenin siivittämänä, mutta Grania HIFK ei ole kyennyt tällä kaudella pahemmin uhkaamaan, kauden molemmat keskinäiset ottelut ovat päättyneet isohkolla marginaalilla.

Sitten edellisen kerran on pääkaupungin tähtirinnoilla tapahtunut pelaajarintamalla yhtä sun toista. Sergiy Shevchenko on saanut hyvästellä joukkueen, johon on puolestaan liittynyt kaksi vahvaa pelimiestä, muutaman sapattivuotensa jälkeen liigaan palannut BK-46:n kovaheittoinen kasvatti Oscar Udd sekä vahva sentteri Christoffer Eneberg, joka korvaa sairaslomalle joutuneen kapteeni Johannes Bargumin jättämän aukon.

Kansikuva: Erik Lähteenmäki