Puolustus ja vastaiskut tehosivat Luolassa

GrIFK ja PIF pelasivat keskiviikkona ottelun jota kummankin osalta voi luonnehtia sanalla kenraaliharjoitus. Viikonloppuna nimittäin kummallakin on edessään totisempi paikka tahoillaan kun Grani kohtaa Dickenin ja PIF ÅIFK:n.

PIF saapui Kauniaisiin vain minimimiehistöllä -kahdeksan kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin- eikä tainnut itsekään uskoa voittomahdollisuuksiinsa. Kun kotijoukkueenkaan pelaajien kaikki ajatukset eivät näyttäneet olevan pelikentällä, joukkueet kulkivat ensimmäisen vartin tasatahtiin.

Tilanteesta 6-5 eteenpäin Grani otti täyden komennon kentällä ja kun Richard Sundberg voitti taukosummerin parin sadasosan turvin, mentiin tauolle turvallisessa 14-7 johdossa. Vierasjoukkueesta maalinteossa oli tässä vaiheessa onnistunut vain kaksi pelaajaa.

Toisen jakson alussa Grani teki sitten pelistä selvän kertaheitolla. Puolustukseen tuli lisää aktiivisuutta ja vastaisku toisensa jälkeen tehosi. Benjamin Olssonin kaksi kontramaalia puoleen minuuttiin vei isännät jo 29-11 johtoon, viimeisen vajaan kympin aikana PIF pääsi tasatahtiin Granin kanssa ja loppulukemiksi kirjattiin 33-15.

Åkermarck vakuuttava viimeistelijä

Ottelun parhaana palkittu oikea laituri Erik Åkermarck on kauden aikana tehnyt pitkän kehitysharppauksen eteenpäin. Alkukauden pehmeys puolustuspäässä on parantunut silmiinpistävästi ja heittorekisteriin on tullut uusia ratkaisuvaihtoehtoja. Kahdella tähdellä palkittu Fredrik Forss taas piti jöötä puolustuksen keskustassa ja tauon jälkeen maaliin vaihdettu Albert Georgs otti laatukoppeja.

Lauantaina Dickenin vieraaksi

Kun SM-liigan runkosarjaa on pelaamatta enää neljä täyttä kierrosta, on Cocksin paikka ylemmässä jatkosarjassa sinettiä vaille valmis. BK-46 tarrasi tiukasti kakkospaikkaan äärimmäisen niukalla 33-32 kotivoitolla Granin seuraavasta vastustajasta Dickenistä. Atlas Vantaa jatkaa kahden pisteen päässä Dickenistä ja GrIFK:sta, jotka kohtaavat lauantain liigakierroksen mielenkiintoisimmassa ja merkityksellisimmässä ottelussa, joka alkaa kello 16:15 Pirkkolassa.

Granin seuraavassa kotiottelussa lauantaina 3.2. vastustajaksi saapuu SIF.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa