GrIFK kohtaa tähtirinnat Turusta

Miesten SM-liiga siirtyy kolmen viikon mittaiselle joulutauolle viiden ottelun sarjakierroksen saattelemana. Viikonloppuna GrIFK:n käsittelyssä kaatunut HC HIK saa keskiviikkona vieraakseen taulukon toisesta päästä BK-46:n ja Cocks isännöi Atlas Vantaata. HIFK saa vieraakseen neljän pisteen ottelussa SIF:n, samaan aikaan GrIFK:lla on mahdollisuus kuroa niihin eroa kiinni kun ÅIFK saapuu Kauniaisiin. Vuoden viimeiset pisteet jaetaan torstaina Paraisilla PIF:n ja Dickenin välillä.

GrIFK on neljästä viime pelistään kauhonut kasaan seitsemän sarjapistettä ja ÅIFK-pelissä on tarjolla melkoisen tärkeät kaksi pojoa lisää. Turkulaiset ovat pelanneet kaksi ottelua Grania enemmän ja ovat kolmen pisteen päässä, isännillä on hahlossaan lähinnä pisteen enemmän omistava SIF sekä HIFK, johon on matkaa kolme pistettä.

Tuttuja kasvoja mustissa

ÅIFK:n tämän vuoden kokoonpanossa on useita GrIFK:ssa pelioppinsa saaneita pelaajia, kuten Oscar Berglund, Wilhelm Hammarberg, Alexander Nysten ja veljekset Sjöblom. Turkulaisten puolustusjoukkojen kenraali on täksi kaudeksi Turkuun Granista palannut Paavo Brummer.

Vaikka Turussa tapahtuu muutoksia joskus isostikin, jotkut asiat vaan on ja pysyy. Andreas Nyström teki liigadebyyttinsä lähes päivälleen 13 vuotta sitten kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana SM-sarjassa. Ensimmäisen liigamaalinsa hän teki helmikuussa 2006 14 vuoden ja 151 päivän ikäisenä, sen jälkeen pyssy on puhunut pitkälti yli 1300 kertaa. Tällä kaudella nyt 27-vuotias Nyström on 12 pelissä osunut 61 kertaa, eli tuplasti enemmän kuin ÅIFK:n seuraavaksi paras maalintekijä, 30 maalin Niklas Manderoos.

GrIFK:n liigakausi jatkuu ensi vuoden puolella vierasottelulla Siuntiossa. Kauniaisiin päästään takaisin tasan kuukauden päästä, tammikuun 19. päivä, ja silloin Luolaan saapuu Dicken.