GrIFK:n loppuveto liikaa ÅIFK:lle

GrIFK ja ÅIFK tarjosivat yleisöön menevän käsipallotunnin, jonka loppuvaiheet kotijoukkue pelasi tarkemmin. Pitkään turkulaishallinnassa kulkenut ottelu kääntyi hitaasti mutta varmasti Granin eduksi lopulta kolmen maalin marginaalilla 26-23 (11-12).

Kun HIFK samaan aikaan voitti kotonaan SIF:n 33-29, viettää GrIFK joulutauon sarjataulukossa sijalla viisi. Samalla pedattiin loistavat lähtökohdat tulevalle vuodelle, joka alkaa Siuntiossa 12.1.2019 todellisella neljän pisteen ottelulla SIF:n ja GrIFK:n välillä.

Vasureilla maalitalkoot

Ottelun alussa Grani eteni 3-2 johtoon, mutta siitä eteenpäin hyökkäyspäässä oli takkuista kun hyvätkin tilanteet tuhrittiin teknisiin virheisiin tai heitettiin hyvän pelin pelanneen maalivahti Aku Kuusiston ulottuville. Granin maalinteko keskittyi kentän oikealle puoliskolle, jonka Patrik Johanson, Miro Koljonen ja Jasper Hellberg viimeisteli 8 joukkueensa 11 maalista ennen taukoa.

ÅIFK pelasi fiksusti ja hyödynsi paikkansa paremmin. 20 minuutin kohdalla ennen taukoa kuusi maalia heittäneen Andreas Nyströmin ovelalla hyökkäysidealla rakennettu neljäs osuma vei vieraat jo 5-9 johtoon. Granin onneksi maalivahti Albert Georgs yltyi urotekoihin, joiden ansiosta eroa ei syntynyt enempää. Jälleen vaikeasti pysäytettävän Anton Karlssonin 11-12 kavennus kolme minuuttia ennen taukosummeria jäi jakson viimeiseksi maaliksi.

Granin kantti kesti paremmin

Turkulaiset onnistuivat heti tauon jälkeen venyttämään eron takaisin kolmeen maaliin (13-16, 37 min), kunnes Grani löysi hyökkäyksiinsä toimivan koostumuksen. Johansonin rankkarista tekemä 19-19 pisti pelin tasoihin mutta Elias Nyman vei hetkeä myöhemmin viimeisen kerran joukkueensa johtoon (19-20), kun viimeinen kymmenminuuttinen oli juuri päässyt vauhtiin.

Granin viimeinen puristus sisälsi enemmän päähenkilöitä kuin kovasti pisteistä taisteleva vierasjoukkue pystyi tarjoamaan.
Georgs pysäyttää alkajaisiksi Nyströmin rankkarin, Jere Kantee tasoittaa 20-20 ja Benjamin Olsson tekee 21-20 vieden Granin ensimmäisen kerran johtoon sitten tilanteen 3-2. Päivän synttärisankari Hellberg viimeistelee reboundista 22-20. Lopussa Granin ruotsalaiskaksikko maalaa vielä kaksi maalia per gosse ja ottelun parhaana palkittu Georgs torjuu 17. kerran.

“Hyvä puolustus ja varma maalivahtipeli voiton takeena”

Valmentajien kommentit ottelun jälkeen (luettavissa sivun alalaidassa) osuivat tarkasti naulan kantaan. Grani teki avausjaksolla teknisiä virheitä samaan tahtiin kuin maaleja kun taas yleensä huonosti Luolassa viihtynyt ÅIFK pelasi pirteimmän ottelunsa vuosiin. Hyökkäyksissään Kanarialintujen vaarallisuus kaventui ottelun edetessä enää Andreas Nyströmin, sähäköiden Elias Nymanin ja Isak Lehvosen varaan. Koljosen, Johansonin ja Karlssonin voitontahto johdatti koko Granin petraamaan peliään ja joukkue nousi hienosti ahdingosta aurinkoon.

Joulutauolle BK-46:n johdolla

Torstaina pelattava PIF-Dicken päästää liigan kolmen viikon tauolle, jonne lähdetään vain yhden ottelun hävinneiden BK:n (12 ottelua/22 pistettä) ja Cocksin (11/20), sekä kahdesti karahtaneen Dickenin johdolla. Seuraavana tuleva trio HIFK, GrIFK ja SIF ratkaisevat tammi-helmikuussa neljännen ylemmän jatkosarjapaikan kohtalon. ÅIFK on tappiostaan huolimatta vahvoilla alempaan jatkosarjaan, jonne halajaa myös tasapisteissä (4) olevat Atlas Vantaa ja PIF. Hangolla on käynnissä jo 31 runkosarjaottelun mittainen tappioputki.

Uusi vuosi alkaa heti kättelyssä erittäin mielenkiintoisella nelikolla (12.1. SIF-GrIFK, Atlas Vantaa-PIF ja Dicken-HIFK sekä 16.1. BK-46-Cocks) joissa kaikissa on vastakkain sarjataulukossa peräkkäin olevat joukkueet.