Kotiavaus koittaa – HC HIK haastaa Granin

Miesten SM-liiga palaa yhden pelatun kierroksen ja kahden viikon tauon jälkeen jälleen tositoimiin viikonloppuna kun GrIFK saa lauantaina vieraita Hangosta. Kierroksen muut ottelut ovat perjantaina HIFK-ÅIFK ja lauantaina Atlas Vantaa-BK-46. Sunnuntaina kohtaavat TV-ottelussa Cocks ja Dicken ja kierroksen päättäa Paraisilla pelattava PIF-SIF.

Viikolla pelatut Suomen Cupin ottelut ja Cocksin hyvin alkanut taival Mestareiden liigassa lisäsivät välittömästi mielenkiintoa otteluihin. HIFK:n haettua keskiviikkona välieräpaikan Karjaalta, se nosti välittömästi itsensä vieläkin varteenotettavammaksi ehdokkaaksi taistelussa SM-liigan ylempään jatkosarjaan.

Kaj Hagman odottaa nuorilta rohkeutta

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman toivoo joukkueensa pystyvän HIK-ottelussa pelaamaan täyden tunnin kurinalaisesti kummassakin kenttäpäädyssä.

– Odotan enemmän ”munaa”, rohkeutta ja halua näyttää mistä heidät on tehty. Varsinkin junnuilta se jäi piiloon Virossa. Odotan myös parempaa kontrapeliä lauantaina.

Tallinnan harjoitusottelussa viime viikonloppuna tuli takkiin Viron pääsarjajoukkue HC Tallinnilta 28-15.

– Ottelun perusteella kävi ilmi että nuorilla, kuten koko joukkueella, on valtavasti töitä edessä jotta voimme tulevaisuudessa haastaa kärkipään joukkueita.

Nikola Zujic paljon vartijana

Lauantain ottelussa kentällä nähdään kosolti nuorta peli-iloa. Granin tavoin Hangolla on jalkeilla verraten nuori ryhmä. Likimain puolet joukkueen rosterista on akselilla 1999-2002 syntyneitä omia kasvatteja. Heidän tuekseen HIK hankki riveihinsä kaksi kokenutta vahvistusta kun serbi Nikola Zujic siirtyi etelään HIFK:sta ja maalin suulle löytyi Ruotsista Australian maajoukkueessakin esiintynyt Kristofer Karlsson.

HC HIK on kohdannut kauden virallisissa peleissä vasta HIFK:n, ja saanut kuokkaan kahdesti. Suomen Cupista joukkue sai lähtöpassit lukemin 21-43 ja liiga-avauksessa hieman maltillisemmin 20-27.

Toista kauttaan liigassa nyt pelaava HIK ei menestyksellä ole vielä päässyt mässäilemään. Viiden kauden (1995-98, 2017->) aikana pelatuista 105 pääsarjaottelusta on voittoja vasta 18 ja paras sijoitus on ensimmäisen sarjakauden 9. Viime kaudella runkosarja kulki tappiosta toiseen ja päättyi jumbosijaan. Liigakarsinnassa voittotili lopulta aukesi ja joukkue sai uusittua liigapaikkansa.

Myös Grankulla IFK aloittaa sarjakautensa

Liigaottelun jälkeen pelataan kello 18:00 alkaen miesten I-divisioonan avauskierroksen ottelu jossa Grankulla IFK saa vieraakseen Dicken Akatemian. Otteluun on yleisöllä vapaa pääsy.

Lue myös:
“Det ska bli skönt att vara tillbaka i grottan!”