Cocks piti pisteet kotonaan

Molemmat SM-liigan jatkosarjat saatiin pakettiin keskiviikkona. GrIFK kärsi Riihimäellä 31-23 (14-10) tappion sarjavoittonsa jo varmistaneelle Cocksille ja jäi jatkosarjassa pisteittä.

Cocks näytti jo etenevän heti alkulämmittelyn jälkeen omille teilleen mentyään 12-4 johtoon, mutta GrIFK ei antanut vielä periksi. Patrik Johansonin ja Anthony Hellakosken johdolla Grani rutisti erosta taukoon mennessä puolet pois. Toisen jakson alussa vierasjoukkue oli vahvempi ja Grani pääsi parhaimmillaan maalin päähän (15-14, 35 min), mutta Cocksin valtaisa rutiini huolehti että tasoitus tulee jäämään haaveeksi.

Teemu Tammisen johdolla Cocks alkoi takoa eroa ja kun reilut seitsemän minuuttia oli otteluaikaa pelaamatta, ero oli palautettu tuohon kahdeksaan maaliin (28-20). Karrikoiden voisi sanoa että isoin ero joukkueiden välillä oli juurikin kolme tähteä pokanneen Tammisen yhdeksän maalin henkilökohtainen panos.

Samaan aikaan kun Cocks ja Grani pelasivat Hämeessä, purki Pirkkolassa Dicken Challenge Cupista putoamisen aiheuttamaa pettymystään nylkemällä BK-46:n paidoista raidat. Puoliaikatulos 20-6 oli jo vierasjoukkueen kannalta karmiva, kolmen vartin kohdalla tilanne oli 30-11 ja lopputulos 36-18.

Myös alempi jatkosarja saatiin päätökseen ilman sarjasijoitusten aiheuttamaa lisähikoilua. HIFK ja Atlas Vantaa tasasivat tiistaina pisteet 24-24 ja päätti vantaalaisten kauden ottelussa, jossa nähtiin myös tyylipuhdas oma maali. SIF otti jo seitsemännen perättäisen voiton peittoamalla ÅIFK:n 33-25 ja päästi jatkosarjan toiseksi parhaan joukkueen myös kesälomille. Puolivälieriin jatkavat SIF sekä runkosarjamenestyksensä ansiosta HIFK.

HK Pötsi liigakarsinnan voittoon

SM-liigan karsintasarjassa ei suoria nousijoita tai putoajia selvitetä vaan liigan kaksi viimeistä otti mittaa divarin kahdesta parhaasta karsintahalukkuutensa osoittaneesta joukkueesta. Entisiä liiga- ja maajoukkuepelaajiakin vilisevä HK Pötsi otti karsintasarjan voiton päädyttyään tasapisteisiin PIF:n kanssa. Porvoon Akilles sijoittui kolmanneksi ja HC HIK joutui tyytymään pelkkiin tappioihin runkosarjan lisäksi myös karsinnassa. Liigalisenssihakemuksia kaudelle 2019/20 ei tiettävästi ole luvassa kovinkaan montaa.

Play off-sarjat käyntiin 18.4.

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta ja suurimmat suosikit SM-liigan finaaleihin ovat Cocks ja Dicken. Eurocupeissa menestystä niittänyt viime kevään finaalikaksikko joka saa levätä puolivälierävaiheen, on ollut kauden edetessä jopa odotettua selvempi kärkikaksikko. Puolivälierissä nähdään kaksi mielenkiintoista otteluparia kun BK-46 kohtaa HIFK:n ja GrIFK saa vastaansa SIF:n.

Maajoukkueella tiukka paikka

Ennen kuin puolivälieräottelut pääsevät vauhtiin on Suomen maajoukkueella totuuden hetket EM-karsinnoissa, jotka alkoivat syksyllä tappioilla Tsekille ja Valko-Venäjälle. Suomi pelaa koti- (11.4.) ja vierasottelun (14.4) Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, joka yllätti lokakuussa Minskissä Valko-Venäjän yhdellä maalilla. Myös Tsekki ja Valko-Venäjä pelaavat kahdesti toisiaan vastaan ja näiden neljän ottelun tuloksilla on todella suuri merkitys siihen mitkä kaksi maata etenee ensi tammikuun EM-lopputurnaukseen, johon selviää ensimmäistä kertaa peräti 24 maata.

Kuva: Cocks FB