GrIFK:n ottelut puolivälierissä

Käsipallokevät on edennyt vaiheeseen jossa mukana enää kuusi kymmenestä joukkueesta. ÅIFK, Atlas Vantaa, PIF ja HC HIK totuttelevat kevätaurinkoon jo lomailun merkeissä, Cocks ja Dicken keskittyvät välierävaiheeseen ja odottelevat tulevia vastustajiaan, jotka ratkeavat kun puolivälierien otteluparit BK-46-HIFK ja GrIFK-SIF päästetään paras viidestä-ottelusarjoihinsa.

GrIFK:n ja SIF:n sarjasta luvassa kiivas ja tasainen

Ylemmän jatkosarjan jumboksi jätetty GrIFK saa kilpailijakseen kovan kiistakumppaninsa Siuntiosta. Alemman jatkosarjan suvereeni hallitsija SIF jätettiin viime keväänä ensimmäisen kerran vuosiin Play offien ulkopuolelle mutta sitä edeltävinä vuosina SIF tuli varsin tutuksi vieraaksi Kauniaisisten Play off-keväässä ja joukkueiden ottelusarjat ovat käytännössä aina tarjonneet nähtävää koko rahan edestä.

Edellisen kerran GrIFK ja SIF kohtasivat pudotuspeleissä kaudella 2016/17 kun GrIFK otti siuntiolaisten nenän edestä pronssimitalit neljän maalin erolla yhteistuloksella 54-50. Kuluvan kauden runkosarjassa joukkueiden keskinäiset ottelut menivät tasan 1-1.

SIF on saavuttanut 48-vuotisen SM-sarjahistoriansa aikana 4 Suomen mestaruutta (2005, 1990, 1982, 1981), 7 hopeaa ja 8 pronssia. Viimeksi Siuntiossa on juhlittu SM-mitalia (pronssi) kauden 2013/14 päätteeksi. GrIFK:n vertailuluvut 21 SM-kautta, 1 kulta (1999), 4 hopeaa ja 5 pronssia.

Puolivälierien otteluohjelma


Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Välierien otteluparit muodostuvat seuraavasti:

  • Cocks saa vastustajakseen heikommin jatkosarjan jälkeen sijoittuneen puolivälierävoittajan, eli käytännössä jonkun kolmikosta GrIFK/SIF/HIFK.
  • Dicken ei voi saada välieriin vastaansa SIF:iä tai HIFK:ta.
  • Jos BK-46 etenee välieriin, se pelaa varmuudella Dickeniä vastaan.

Välierät alkavat Cocksin ja Dickenin kotiotteluilla alustavan ohjelman mukaan 29.4.

Kansikuva: Niklas Montonen

Ylemmän jatkosarjan lopputilanne

Alemman jatkosarjan lopputilanne


Runkosarjan lopputilanne