GrIFK vai SIF välieriin? Kuuma taisto alkaa kiirastorstaina!

SM-liigan Play off-ottelusarjat alkavat puolivälierillä, joissa kahdesta välieräpaikasta mittelevät keskenään ylemmän jatkosarjan kolmonen BK-46 ja alemman jatkosarjan kakkonen HIFK, sekä ylemmän jatkosarjan viimeiseksi jätetty GrIFK ja alemman jakosarjan suvereeni voittaja SIF. Kummastakin ottelusarjasta irtoaa välieriin oikeuttava tiketti kolmella otteluvoitolla.

Lähtökohdat lupaavat tiukkoja pelejä

Vaikka GrIFK jäi ylemmän jatkosarjan otteluissa pisteittä niin siitä huolimatta joukkueen peli näytti kehittymisen merkkejä. Mitalisuosikit kyettiin paria poikkeusta lukuunottamatta haastamaan ja joukkueen terveystilannekin näyttää Play offien alla mainiolta.

SIF menetti mahdollisuutensa runkosarjan neljän joukkoon jo hyvissä ajoin syksyllä runkopelaajien poissaolojen myötä. Alemmassa jatkosarjassa kylän pojat saalistivat pelkkiä voittoja joten Grani saa vastaansa itseluottamusta uhkuvan joukkueen.

GrIFK ja SIF ovat kohdanneet viimeksi runkosarjan merkeissä. Lokakuussa SIF kävi Luolassa hakemassa 26-20 voiton, jonka GrIFK kuittasi vastavierailullaan Siuntiossa tammikuussa lukemin 26-22.

Viimeisten kolmen vuoden, eli HC Westin jälkeisen ajan, keskinäisissä kohtaamisissa GrIFK on ollut niskan päällä. Grani on pudottanut SIF:n Suomen cupista kahdesti, runkosarjassa neljästä ottelusta saaliina kolme voittoa ja yksi tasapeli ja alemmassa jatkosarjassa neljä ottelua toi yhtä monta voittoa. 2016-17 kauden päätteeksi pelatuissa pronssipeleissä SIF vei ensimmäisen osaottelun kotonaan 27-25 mutta pronssia juhlittiin Kauniaisissa kun Luolassa päädyttiin 29-23 kotivoittoon.

Seurojen välillä käytiin sunnuntaina Siuntion vanhassa hallissa jo pieni ennakkonäytös tulevasta kun GrIFK:n A-pojat kävivät kuittaamassa itselleen SM-loppuottelupaikan. Hermoja raastava välieräpeli eteni jatkoajalle, jonka päätteeksi Grani pääsi juhlimaan 35-34 voittoa. Finaalissa GrIFK saa vastaansa BK-46:n, pronssista kamppailevat SIF ja Cocks.

Kivikova ottelutahti

Menneitä on ihan kiva muistella mutta tulevaan ottelusarjaan tuloksilla ei ole mitään merkitystä. Uutta historiaa päästään kirjoittamaan Pääsiäispyhinä kolmen ottelun verran kun kiirastorstaina 18.4. pelataan Luolassa ottelusarjan osa I (Huom! ottelu alkaa jo kello 18:00!) ja tulevana maanantaina 22.4. osa III, toisen osaottelun näyttämönä on Siuntion Fennia Arena lankalauantaina 20.4.

Joukkueilla pitää siis kiirettä ja materiaalin leveys pääsee todelliseen puntariin, varsinkin jos mennään varapatruunoille. Mahdollinen neljäs ottelu pelataan keskiviikkona 24.4. Siuntiossa ja mikäli välieräjoukkue ei vielä silloinkaan ole selvillä, huipentuu ottelusarja perjantaina 26.4. Kauniaisissa.

Puolivälieräsarjan otteluohjelma