GrIFK aloitti puolivälierät voitolla

SM-liigan puolivälierät alkoivat arvoisellaan tavalla kun GrIFK ja SIF aloittivat taistelunsa välieriin pääsystä Kauniaisissa. Tasaisen ja suuntaan jos toiseenkin aaltoilleen kamppailun kuittasi nimiinsä kotijoukkue, jonka vahva nousu toisen jakson puolivälin paikkeilla piti loppuun asti. Ottelut jatkuvat yhden välipäivän jälkeen lauantaina Siuntiossa.

Aaltoilu alkoi jo avauspuolikkaalla kun SIF onnistui ratkaisuissaan paremmin ja kiri 2-5 johtoon, jonka Grani kuitenkin nopeasti kuittasi (5-5, 14 min). Hyvä vire piti seuraavat kymmenen minuuttia, kun kolmen maalin johtoasema oli kotijoukkueen huomassa (10-7, 24 min). SIF kuitenkin otti jälleen ohjat ja vei joukkueet viimeisen minuutin aikana jälleen lähtökuoppiin ja tauolle 12-12 tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa SIF näytti jälleen virkeämmältä joukkueelta ja kolmen maalin johtoasema palautui keltapaidoille (16-19, 40 min). GrIFK alkoi vimmatun kirin saatuaan puolustusasemissa paremman otteen siuntiolaisheittäjistä. Grani tehtaili viisi maalia putkeen ja kun viimeinen kymppi oli alkamassa, loisti valotaululla lukemat 24-20. SIF haastoi ja hermoili itseltään parhaat mahdollisuudet hukkaamalla muutaman pallon, eikä kiri enää riittänyt kahta maalia lähemmäs. Kauden ensimmäinen kotivoitto joukkueiden välillä päätyi loppulukemiin 27-25. Osuma syntyi vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, mutta vieraat eivät kunnolla kyenneet hätyyttelemään kotijoukkueen ensimmäistä kiinnitystä semifinaalipaikkaan.

Georgs antoi joukkueelle voiton avaimet

Voittavan joukkueen maalivahti on usein puoli joukkuetta ja maajoukkuetauolla Bosniaa vastaan pelannut Albert Georgs näytti saaneen lisävirtaa edustustehtävistä. Georgs torjui vakuuttavasti ja varmasti läpi ottelun antaen kenttäpelaajille mahdollisuuden taistella voitosta kentän toisessa päässä. Siellä Anton Karlsson piti siuntiolaisia kiireisenä ja takapelaajien Anthony Hellakosken, Nikola Zujicin ja Sami Silfverin kuviot tehosivat. Puolikuntoisena pelannut Miro Koljonen liittyi ruotuun toisen jakson puolivälin paikkeilla ja oli yksi ottelun ratkaisijoista.

BK-46 piti pintansa

Myös Karjaalla pelatussa toisen otteluparin avauspelissä oli tiukkaa. BK-46 näytti vartti ennen loppua jo menevän selvään voittoon mutta HIFK kiri seitsemän maalin (20-13) takamatkalta lopulta maalin päähän 23-22.

Toiset osaottelut pelataan lauantaina. HIFK ja BK-46 aloittavat Helsingin Urheilutalossa jo kello 14, Siuntiossa SIF-GrIFK alkaa kello 17:00.