SIF puolusti kotivoiton, otteluvoitot nyt tasan

SIF jatkoi GrIFK:n torstaina aloittaneella kotivoittojen tiellä ja tasoitti kotihallissaan ottelusarjan. Siuntiolaisten puolustuspeli vastasi Granin hyökkäyspelin haasteisiin vahvasti ja vieraat kaatuivat lukemin 26-21 (10-8). Ottelusarja saa näin varmuudella jatkoa sekä maanantaina että keskiviikkona.

Avausjaksosta muodostui todella vähämaalinen, kiitos toisaalta ilmiömäisen puolituntisen pelanneen Albert Georgsin että Granin hyökkäyskoostumusta kookkaamman SIF-puolustuksen. Miro Koljosen viimeistelemää ottelun avausmaalia saatiin odottaa pitkälti yli viisi minuuttia ja SIF sai rikottua Georgsin taian vasta kun kahdeksan minuuttia oli täyttynyt. Siuntiolaiset onnistuivat jatkossa hieman vieraita paremmin maalinteossa, vaikka eivät tasaväkistä peliä muuten sen kummemmin hallinneet, ja kotijoukkue poistui tauolle kahden maalin johdossa.

GrIFK onnistui toisen jakson alussa kirimään Nikola Zujicin maaleilla tasoihin, mutta ohitus ei missään vaiheessa onnistunut. SIF sai hyökkäyksiinsä lisää leveyttä kun Ott Varikille sekä Christoffer Thorille avattiin paikkoja joista herrat kiittivät tehokkaasti. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kun Fredrik Karlsson viimeisteli 24-21 murrettuaan Granin korkean riskipuolustuksen ja lopussa maaliero retkahti nopeiden kavennusyritysten epäonnistuttua.

Granin selvä ykkönen oli jo avausjaksolla pitkälti toistakymmentä torjuntaa tehnyt Georgs. Anton Karlsson taiseli totuttuun tapaan vahvasti ja Koljonen oli Zujicin ohella joukkueensa tehokkaimmat. Kotijoukkueen Alexander von Numers rokotti entistä seuraansa raatamalla puolustuspäässä ja paukuttamalla tärkeitä maaleja. Rony Leven Siuntion maalilla paransi otteitaan mitä edemmäs peli eteni.

Myös HIFK tasoitti ottelusarjan

Vähintään neljä ottelua vaaditaan jatkopaikkaan myös HIFK:n ja BK-46:n välisissä puolivälierissä kun tähtirinnat osoittautuivat Helsingin Urheilutalossa vahvemmaksi lukemin 30-28 (17-12).

Kolmannet osaottelut pelataan pääsiäismaanantaina Kauniaisissa ja Karjaalla kello 19:00 alkaen.