SIF avgjorde redan i första halvleken

Storspel av Sjundeåmålvakten Rony Leven när det gällde samt stolpe ut för GrFK bäddade för en SIF seger i den tredje kvartsfinalen mellan GrIFK och SIF. Siffrorna talar sitt tydliga språk, 21-28 (11-17). Nu har SIF matchboll på onsdag i Sjundeå.

Matchen var till en början mycket laddad och jämn inför en s.g.s. fullsatt läktare och många tillresta Sjundeåbor. Bra tryck lyfte även till en början hemmalaget som spelade klart bättre anfallsspel än i lördagens match i Sjundeå. Hemmalaget tog även ledningen genom Miro Koljonen efter att båda lagen hade missat sina första chanser.

Efter det följdes man åt och Grani ledde ännu med 4-3 efter Anton Karlssons första mål, men efter de började man träffa stolparna och slarva bort bollen. Marginalerna var klart på Sjundeås sida som tog alla returer, kontrade starkt och vars skott satt bra.

På 12 minuter vände matchen helt och hållet och plötsligt ledde bortalaget 5-12. Som mest var Sjundeås ledning redan 8 mål, men på slutet lyckades hemmaspelarna reducera till 11-17 och det såg till och med ut som om det skulle kunna finnas lite hopp kvar.

Nikola Zujic var så långt GrIFK:s bästa målskytt med 5 fullträffar medan SIF:s mål fördelades jämnare, bäst var dock Alexander Von Numers och Ott Varik med 4 mål var.

Andra halvlek en Rony Leven show

Hemmalaget började andra halvlek piggt och hade även bytt in Atte Pakarinen i mål. Man kom till bra skottlägen, men träffade endera en välspelande Leven, målvirket eller slängde förbi hela målet. Första Granimålet kom först efter 3 spelade minuter och det andra först efter 12 spelade minuter och då hade differansen redan hunnit växa till 9 mål trots att Pakarinen hade stått för totalt 7 räddningar.

Hemmalaget försökte frenetiskt jaga, men kom inte värst mycket närmare. Sjundeå spelade smart i båda ändona av planen och framförallt redan nämnda Von Numers spelade en viktig roll så väl i försvaret som anfallet och Varik tog kluriga avslut och kontrade duktigt. Dessa flankerades väl av centern Eduard Zakharov som rörde sig bra på linjen sam Vincent Voutilanen som jobbade bra i försvaret samt spelfördelaren Fredrik Karlsson som spelade fram bra lägen och gjorde avstämda avslut. Samtidigt gjorde Leven grymma räddningar med alla kroppsdelar han fick i vägen för skotten (bl.a. huvudet).

Nu måste man nolla läget och hitta på nya konster

I hemmalaget som enbart stundtals lyckades få ordning på försvar och anfall, slet Anton Karlsson framförallt i anfallet och skapade många mål och straffar. Atte Pakarinen gjorde också ett piggt inhopp i andra halvlek efter att Albert Georgs inte hade sin bästa dag. Koljonen hade som vanligt bra fart på fötterna och börjar till synes ha kommit över sin magsjuka, men hade svårt att komma till lägen. Zujic gjorde en hyfsad första halvlek, men föll sedan ur matchbilden.

Tränaren Kaj Hagman kunde inte förstå hur det inte ville lyckas i någondera ändan av planen. Han tyckte att laget kom laddat till matchen och började bra, men sedan blev det lite stolpe ut och några kvistiga lägen och returer gick till Sjundeå som förvaltade dem på bästa möjliga sätt. Sedan rann det bara iväg och laget kunde inte mera hota SIF.

Nu gäller det bara att samla energi, försöka analysera såväl egna misstagen som motståndarnas trollkonster och komma igen på onsdag i Sjundeåhallen och förflytta avgörandet hem till Granigrottan. Det blir definitit inte enkelt, men skam den som ger sig. Klä er i grönt och vitt och kom och heja på Grani på onsdag med start kl.19 i Folksam Arenan.

Bk-46 höll kvar sin hemmaplansfavör

I det andra kvartsfinalsparet lyckades Bk hålla fas vid sin hemmaplansfavör efter att med identiska siffror 28-21 höll HIFK på betryggande avstånd. Hemmalagets Oliver Nordlund var bäst på plan med sina 8 strutar och Bogdan Klepa stod för 15 räddningar.