Granin johto ei pitänyt, BK vei pisteet

GrIFK tarjosi vierailijansa BK-46:n kanssa jännittävän liigakamppailun jossa panoksen puuttumisesta huolimatta taisteltiin voitosta viimeiseen sekuntiin saakka. GrIFK oli ottelussa useaan kertaan karkumatkalla mutta joutui siitäkin huolimatta taipumaan lopulta yhdellä maalilla. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli BK:n nuori pelinrakentaja Oliver Nordlund kolmisen minuuttia ennen loppua kun kummankin joukkueen viimeiset yritykset eivät enää tuottaneet tulosta.

Isännät saivat peliin salama-alun kun kahden pelatun minuutin jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 3-0. BK:n päästyä myös maalien makuun joukkueet kulkivat tasatahtiin mutta ainoan kerran BK kävi johdossa Alex Lignellin 8-9 osumalla. Kotijoukkue sai tuosta hyvän flown peliinsä ja rullasi vastustamattomasti 16-11 johtoon ja paremmalla viimeistelyllä ero olisi voinut tuostakin kasvaa. Sen sijaan BK pääsi tekemään muutaman halvan kavennusmaalin joten tauolle mentäessä ero oli kutistunut kahteen maaliin.

Myös toisen jakson keskivaihe oli isäntien hallintaa. Nikola Zujic ja Sami Silfver vastasivat pääosin maalinteosta ja Grani nousi jälleen neljän maalin päähän (23-19). Siitä eteenpäin karjaalaisten oikea kenttäpuolisko alkoi tehdä tuhojaan. Kahdeksan seuraavaa vierasmaalia kirjattiin joko ottelun parhaana palkitun Viktor Gruzinskiin tai Sebastian Säkkisen nimiin. Säkkinen vei 55. minuutilla BK:n 25-26 johtoon, jonka jälkeen joukkueet maalasivat aina vuoron perään.

Granilla oli loppuminuuttien aikana useita mahdollisuuksia tasoittaa mutta onni ei ollut myötä. Joukkue juoni viimeisen hyökkäyksensä aikalisällä ja ajoi kuvionsa seitsemällä kuutta vastaan. Paikka avautui vasemmassa laidassa hienon pelin pelanneelle Jonathan Almarkille, joka onnistui ohittamaan toisella jaksolla BK-maalia vartioineen Bogdan Klepan, mutta heitto paukahti takatolppaan ja siitä BK-puolustuksen ulottuville.

“Tolppa sisään ja tolppa ulos”

Pisteet olisi aivan yhtä lailla voineet jäädä myös Kauniaisiin sillä kumpikaan joukkueista ei osoittanut suurta paremmuutta ottelun aikana, minkä molemmat valmentajat myönsivät pölyn laskettua.

Kaj Hagmanin mukaan Granilla oli tänään hieman “tolppa ulos” ja Karjaalla vastaavasti “tolppa sisään” päivä. Hagman näki että ottelu olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan itse, mutta tänään ei niin käynyt.

Mikael Källman tunnusti että Grani kyllä vei ja johti suuremman osan ottelusta. “Me taidettiin johtaa vain kun summeri soi.”

Rankkariexpertti Silfverillä värikäs ottelu

Sekä GrIFK että BK-46 säästelivät joitakin pelaajiaan, eikä esimerkiksi Anthony Hellakoski astunut kentälle lainkaan. Kotijoukkueen näkyvin pelaaja oli Sami Silfver joka maalasi jokaisella seitsemästä rankkaristaan. Lisää väriä toi ottelun lopussa tuomittu punainen kortti.

Jonathan Almarkille on kauden edetessä avautunut loukkaantumisten myötä pelipaikka vasemmalla laidalla ja nuorukainen on vastannut haasteeseen hyvin. Viikon molemmissa BK:ta vastaan pelatuissa otteluissa saldoksi tuli viisi maalia.

Riihimäen vierailu päättää jatkosarjan

GrIFK:lla on vielä edessään yksi ottelu ennen Play off-pelien alkua. Cocksin kimppuun asetutaan keskiviikkona 3.4. ja puolivälierissä kohdataan erittäin suurella todennäköisyydellä jatkosarjan voittoon kulkeva SIF. Puolivälieriä ennen parrasvaloihin astuu Suomen maajoukkue, joka pelaa EM-karsinnoissa koti- (11.4.) ja vierasottelun (14.4) Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.