GrIFK kieltäytyi häviämästä – PIF kaatui mahtinousun jälkeen

GrIFK joutui tekemään täyden päivätyön voittaakseen vimmatusti taistelleen PIF:n kotiluolassa. Granikin löysi toiselle jaksolle taisteluasenteen ja nousi pahimmillaan kahdeksan maalin tappioasemasta ohi kun Jonathan Bergin 26 sekuntia ennen loppua läpiajosta viimeistelemä 26-25 jäi ottelun voittomaaliksi.

Jonathan Berg päästi GrIFK:n piinasta ottelun viimeisen minuutin maalilla.

Huolimattomuus oli kostautua

Tauon omiensa mukaan kauden parastaan esittäneet paraislaiset nautiskelivat täysin ansaitussa 9-16 johtoasemassa. PIF sai karkumatkalleen apua kotijoukkueen huolimattomasta pelistä. Pitkä lista teknisiä virheitä, missattuja maalipaikkoja ja jäähyjä oli kostautua, mutta toisen jakson tasonnosto käänsi kelkan ja Grani alkoi hivuttautua maali kerrallaan lähemmäs.

Miro Koljonen johti kapteenin ottein takaa-ajo-osuutta, Sami Silfver toi joukkueensa tasoihin viitisen minuuttia ennen loppua (23-23), ensimmäisen kerran sitten tilanteen 3-3. PIF teki vielä viimeisen repäisynsä voitettuaan Patrik Långin kaksiminuuttisen 2-0, jonka jälkeen Anton Karlsson kavensi ja sama mies pysäytettiin jäähyn ja rankkarin arvoisesti puolitoista minuuttia ennen loppua. Anthony Hellakosken toisen puoliajan viides onnistunut seitsemän metrin heitto tasoitti pelin ja loppuhuipennuksena ottelulle nähtiin Bergin iltapäivän ainoa osuma.

Ottelun parhaana palkittu Koljonen piti joukkueensa noususta voittoon ja saavutetut pisteet maistui: “Teimme ottelusta itsellemme turhan vaikean ja ansaitsimme että jouduimme hikoilemaan pisteiden eteen.”

Tappio otti koville

PIF näytti ottelussa että heidätkin on otettava tosissaan. Jane Jancev heittää paljon ja tekee melko hyvällä prosentilla maaleja, maalivahti Markus Mattila oli varsinkin avausjaksolla hyvässä torjuntavireessä. Kummankin suoritus noteerattiin myös tähtiraadin silmin.

Ottelun jälkeen Paraisten valmentaja Marko Brezic kuumeni ja kävi antamassa ottelun tuomareille oman palautteensa, jotka käsitellään liiton kurinpitoelimissä. Mahdollinen toimisijakielto tulisi PIF:lle pahaan paikkaan sillä ÅIFK:n voitettua perjantaina Atlas Vantaan se ohitti samalla PIF:n, joka putosi karsintaviivan alapuolelle. Nyt joukkue on vaarassa joutua ilman valmentajaansa ensi lauantain tärkeään kotiotteluun liigajumbo HC HIK:ta vastaan.

Ja taas huilataan hetki..

Granin valmentaja Kaj Hagman pohti jo ennen PIF-ottelua että SM-liigan otteluohjelma on kaukana optimista. Kunnon ottelurytmiä ei tahdo saada millään kun ottelutahti on mikä on. Seuraavaa peliä joudutaan tällä kertaa odottamaan puolitoista viikkoa. Keskiviikkona 28.11. GrIFK kohtaa vieraskentällä todellisessa neljän pisteen ottelussa HIFK:n, joka lauantaina kärsi 25-32 tappion UT:lla vierailleelle BK-46:lle, jota vastaan pelataan Luolassa lauantaina 8.12.