GrIFK nitisti heikon Atlaksen

GrIFK piti isännän ottein Luolassa vieraillun Atlas Vantaan aisoissa ja rynni heti kättelyssä voiton. Pirteästi esiintynyt kotijoukkue vei ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia 7-0 eikä antanut missään vaiheessa vieraiden päästä iholle. Puoliajalla granilaiset olivat venyttäneet johdon lukemiin 16-7 ja loppusummerin soidessa numerot 31-19 toi Granille kauden kolmannen voiton ja kaksi pistettä.

Albert Georgs kentän paras

Kotijoukkue sai otteluun apua sairastuvan jättäneestä Sami Silfveristä. Kovaheittoinen takamies pelasi vasta kauden toisen liigaottelunsa ja toi joukkueen hyökkäyspeliin kaivattua syvyyttä ja malttia. Yhteispeli Jonathan Bergin ja Miro Koljosen kanssa toimi erityisesti alussa kun Grani teki pesäeroa Atlakseen.

Pakkikolmikon ohella toinen iso voiton arkkitehti seisoi Granin maalin suulla. Torjuntavuorossa ollut Albert Georgs pysäytti pallon 21 kertaa, joukossa yksi seitsemänmetrinen, peitoten selvästi Tuomas Laitisen korvanneet virkaveljet Tommi Haverisen ja Joonas Nokelaisen. Georgsin vahvaa suoritusta ei himmennä lainkaan se että Atlaksen ratkaisuyritykset oli usein melko, ja vielä useammin todella vaisuja. Erityisesti ulkomaan vahvistusten Gheorge Safroniin ja Milos Maksimovicin heitot olivat liki luokattomia.

Kaj Hagman peluutti koko avausjakson samaa seitsemän kenttäpelaajan koplaa, joille yhteiset peliminuutit oli tärkeitä tulevien otteluiden kannalta. Toisella jaksolla vaihtopenkiltä haettiin lisää vaihtoehtoja ja yhden tarjosi A-junnu Kristoffer Bång, joka loppuminuuteilla hassutteli vieraiden puolustuksen kustannuksella kolme näyttävää osumaa.

Atlas Vantaa jätti itsestään vaisun kuvan. Joukkueen hyökkäyspeli on verkkaista ja oikeastaan ainoa joka toistuvasti onnistui aiheuttamaan vaikeuksia GrIFK-puolustukselle oli sentteri Samuli Vihavainen.

Cocks-ottelu siirtyy, seuraava vastustaja PIF

Voitollaan GrIFK venytti eroa neljään takanaan olevaan joukkueeseen ja jatkaa taistelua liigan kärkikolmikon vanavedessä ja pitää itsensä mukana viimeisen ylemmän jatkosarjan paikasta lähinnä HIFK:n ja SIF:n kanssa.

SM-liiga jatkuu Granin osalta tämän hetkisen tiedon mukaan vasta lauantaina 17.11. kun ohjelmassa on kotiottelu PIF:iä vastaan. Alkuperäiseen otteluohjelmaan tulee muutos Cocksin ottelukiireiden takia kun riihimäkeläiset pelaavat keskiviikoksi 7.11. suunnitellun liigapelin sijaan Suomen Cupin välierän Dickenin vieraana. Cocks-ottelun uudesta ajankohdasta ei vielä ole varmaa tietoa.